George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”

George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul George Simion, liderul AUR, a declarat marți că nu mai exclude în totalitate o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, dar susține că o decizie va fi luată abia după europarlamentare, transmite G4Media.ro.

George Simion (AUR): Nu exclud în totalitate o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024

Liderul AUR spune că acum nu mai exclude o lansare în următoarea cursă pentru Cotroceni, precum și că o asemenea decizie „depinde de mai mulți factori”.

„Nu aş putea să vă dau un răspuns. Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate, pentru că nu ştim în ce formulă se va candida în 2024, dacă vor candida preşedinţii de partid pentru a potenţa partidele, sau personalităţi. (..) Noi vom lua o decizie după alegerile europarlamentare, când vom avea radiografie exactă”, a declarat George Simion, marți, la Prima News TV.

Deputatul susține că este „curios cum se vor desfășura” alegerile prezidențiale, având în vedere că va fi primul scrutin de acest gen cu el „ca om politic”.

Pe de altă parte, el s-a arătat convins că reprezentantul AUR din cursa pentru Cotroceni va avea stigmatul „unui nou Vadim”.

„Este jocul pe care PSD şi-l doreşte, să joace acelaşi scenariu ca şi cu Vadim, suntem conştienţi, dar sperăm ca România să nu îl aleagă în continuare pe Iliescu”, a adăugat George Simion.

„Suntem extremişti doar în mintea unor adversari politici care vor să ne pună undeva la colţ şi să ne ducă în turul 2 de scrutin şi să ne folosească”, a mai spus liderul AUR.

Urmăriți B1TV.ro și pe