George Simion nu vrea să fie candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024. Cum va fi ales reprezentantul partidului în cursa pentru Cotroceni

George Simion nu vrea să fie candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024. Cum va fi ales reprezentantul partidului în cursa pentru Cotroceni
George Simion se opune legii offshore. Foto: Facebook @ George Simion

Deputatul George Simion, proaspăt ales la președinția AUR, susține că nu vrea să intre în cursa pentru Cotroceni în 2024 și a anunțat că, potrivit deciziei luate de participanții la congresul extraordinar de sâmbătă, candidatul formațiunii la următoarele alegeri prezidențiale va fi stabilit prin vot deschis de către toți românii, „pe model occidental”.

George Simion „Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024”

Noul președinte al AUR, care până acum împărțea statutul de copreședinte cu senatorul Claudiu Târziu, spune că nu dorește să fie candidatul partidului la prezidențialele din 2024.

„M-am înconjurat de oameni care spun că eu trebuie să îi reprezint (…). Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că vom trimite în turul al doilea, în 2024, pe omul care câştigă aceste alegeri (…). Avem datoria de a ne înţelege locul şi rostul nostru aici”, a declarat George Simion, citat de Digi24.ro.

Candidatul, spune el, va fi ales printr-un vot deschis care se va desfășura în mai 2023 și la care pot participa inclusiv persoane din afara partidului.

„Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume. Vă invit şi pe voi, cei din sală, să încercaţi. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a adăugat deputatul George Simion, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe