George Tuţă, despre ce planuri are pentru primărie: Eu mă bucur că am reușit să-i conving pe toți, că sunt candidatul care are șanse să aducă schimbarea în Sectorul 1. Mă interesează să lucrăm pe proiecte europene (VIDEO)

George Tuţă, despre ce planuri are pentru primărie: Eu mă bucur că am reușit să-i conving pe toți, că sunt candidatul care are șanse să aducă schimbarea în Sectorul 1. Mă interesează să lucrăm pe proiecte europene (VIDEO)

George Tuţă (PNL) a precizat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, că el nu a cerut niciun fel de renumărare a voturilor pentru că a avut încredere în oamenii pe care i-a trimis în secția de vot. „Cetățenii Sectorului 1 și-au dorit schimbare”, a ținut să sublinieze Tuță.

„Eu nu am cerut niciun fel de renumărare”

George Tuţă a vorbit și despre neregulile sesizate la unele secții de votare.

„Trebuie să ne raportăm la lege și la chestiuni factuale. Nu spun eu, nu o spune altcineva, o spune procesul-verbal al secției de vot respective. Este public, putem verifica, avem și noi o copie a acelui proces, care a plecat din secția de vot, în care vedem că doamna Armand avea trecut în dreptul domniei sale 390 de voturi, iar acum, pe site-ul Biroului Electoral Central, pe site-ul AEP-ului vedem procesul verbal cu 370 de voturi.

(…) Eu nu am cerut niciun fel de renumărare, pentru că eu am avut încredere și am în continuare încredere în oamenii pe care i-am trimis în secția de vot. Am discutat cu fiecare în parte, mi-au transmis câte voturi am obținut eu, câte voturi a obținut doamna Armand și, de aceea, la ora 08:00, luni dimineața, am făcut această centralizare. Mai erau 2 secții care încă numărau buletinele de vot, dar eu atunci aveam un avans de 480 de voturi și orice s-ar fi întâmplat în cele 2 secții, pentru că știam cam în ce cartiere sunt, unde eu am făcut campanie și știam suportul pe care îl am din partea acelor oameni, mi-am dat seama că sunt câștigător, că diferența este suficient de mare încât  doamna Armand nu poate recupera această diferență”, a precizat Tuță.

„Nu a fost o luptă simplă, a fost o chestiune complicată”

„Important despre aceste alegeri, dați-mi voie un lucru să subliniez. Că mesajul a fost destul de clar, că doamna Armand trebuie să plece.

De aceea, aș vrea să încheiem discuția despre alegeri, pentru că doamna Armand a luat 36 % virgulă ceva sau 35 virgulă ceva, dar restul voturilor au fost împotrivă și asta înseamnă că mai mult de jumătate din cetățenii Sectorului 1 și-au dorit schimbare, pentru că este nevoie de schimbare. E nevoie de o nouă administrație, care să rezolve problemele, care să vină cu proiecte europene.

Nu a fost o luptă simplă, a fost o chestiune complicată. Eu mă bucur că am reușit să-i conving pe toți, că sunt candidatul care are șanse să aducă schimbarea în Sectorul 1 de care era nevoie, lucru care s-a întâmplat și mulțumesc și celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat.

Este o obligație pentru mine ca, în acest mandat, să țin cont de absolut toate punctele de vedere, de toate proiectele bune ale candidaților.

De aceea eu am solicitat deja, i-am solicitat doamnei Armand, i-am transmis și în scris o solicitare oficială prin care să constituim o comisie de tranziție, pentru ca proiectele bune, importante pentru comunitate, să aflăm detalii despre ele, pentru a nu rata niciun fel de șansă sau de oportunitate pe care o avem pentru dezvoltarea comunității noastre.

Mă interesează să lucrăm pe proiecte europene, urmează să apară apeluri din fonduri europene, pe care nu vreau să le ratăm. Avem un deficit uriaș de creșe, vreau să știu care sunt planurile din primărie pentru construcția de creșe. Astăzi s-a încheiat perioada, sunt o mulțime de părinți care au primit o veste proastă astăzi, că pentru copiii lor nu este loc la creșă. Acești oameni sunt forțați să scoată bani din buzunar, să îi ducă la privat sau să caute prin alte sectoare, lucruri pe care nu trebuie să le mai permitem în acest mandat”, a mai spus candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe