Ghibu, Atanasiu, Nicolai, printre numele vehiculate la Ministerul Transporturilor. BPN al PNL va decide duminică

Ghibu, Atanasiu, Nicolai, printre numele vehiculate la Ministerul Transporturilor. BPN al PNL va decide duminică
Foto: capital.ro

Duminică vom şti care este propunerea PNL pentru ministerul Transporturilor, după retragerea lui Ovidiu Silaghi. Până atunci, grupurile de influenţă din partid vor încerca fiecare să îşi impună candidatul preferat, dar decizia finală o va lua Crin Antonescu, după consultări cu Victor Ponta.

În şedinţa conducerii liberalilor, va fi supus la vot însă un singur nume. Până acum se vehiculează ca variante Cristian Buican, şeful PNL Vâlcea, dar se pare că mai multe şanse ar avea fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu sau liderul PNL Cluj, Marius Nicoară.

Liderii liberali spun că șefia Transporturilor trebuie preluată de un om „curat, fără schetele în dulap”. Nu competențele sunt cele mai importante, spun surse PNL.

Cel care va fi nominalizat trebuie, în primul rând, să nu aibă probleme cu legea și de preferat ar fi să nu provină din filiana ieșeană.

Actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu, dar și europarlamentarul Norica Nicolai sunt câteva dintre numele vehiculate pentru portofoliul Transporturilor, relatează Mediafax.

Surse din PNL au precizat, marţi, că actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, care a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa funcţia de secretar de stat şi care a fost numit de premierul Victor Ponta pentru a se ocupa de conducerea ministerului în timpul interimatului asigurat de el ar putea fi potenţialul candidat pentru acest portofoliu.

Totodată, printre numele vehiculate pentru această nominalizare se numără şi cele ale lui Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, Norica Nicolai, europarlamentar, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNL Vâlcea sau senatorul Marius Nicoară.

Sursele citate au precizat că Atanasiu, Nicoară şi Buican reprezintă propuneri avansate de organizaţiile locale.

Decizia privind nominalizarea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor urmează să fie luată, potrivit surselor citate, duminică, începând cu ora 11.00, când, la Palatul Parlamentului, va avea loc reuniunea conducerii liberale.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.