Grupul minorităților din Parlament a luat decizia. Cum va proceda, în cazul unei moțiuni de cenzură anti-Cîțu

Grupul minorităților din Parlament a luat decizia. Cum va proceda, în cazul unei moțiuni de cenzură anti-Cîțu
Varujan Pambuccian (centru), alături de Klaus Iohannis și alți reprezentanți ai minorităților naționale

Minoritățile naționale au clarificat problematica orientării, în contextul moțiunilor de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, respectiv PSD. Președintele grupului parlamentar , Varujan Pambuccian, a declarat că cei 18 membri nu vor participa la vot.

„Nu vom participa la vot. Nu știu cine intoxică de câteva zile, că o să votăm moțiunea PSD. Nu participăm nici la moțiunea PSD, nici la moțiunea USR, la nicio moțiune, a nimănui. Asta e o hotărâre luată în grupul nostru. Nu au decât să-și rezolve problemele singuri. Nu ne băgăm în porcăriile lor. Problema este între PNL și USR, să o rezolve cum vor”, a declarat Pambuccian, pentru ȘtiriPeSurse.

Varujan Pambuccian, sceptic în contextul crizei guvernamentale

Întrebat dacă ar fi un moment oportun pentru o schimbare de Guvern, liderul minorităților a răspuns:

„Eu nu vad în jurul meu, în afara câtorva care nu sunt nici de la PNL, nici de la USR – oameni capabili cât de cât să rezolve situația asta.

Ce o să fie? Probabil de la PNL cineva, dacă nu o să fie Cîțu. Nu văd absolut niciun deznodământ fericit la toată povestea asta”.

Ultima oră
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respin de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
14:53 - Atentat ISIS în Irak. 11 oameni au murit, iar 13 au fost răniți
14:50 - Planul Olandei pentru 2050: Alternative cu emisii scăzute de carbon
14:17 - Medicul antivaccinist Răzvan Constantinescu, puternic susținător al teoriilor conspiraționiste, neagă în continuare efectele pandemiei, deși mama lui a murit de COVID-19
14:16 - Plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor au fost adoptate în Parlament
13:58 - Poluarea în România: „Suntem singura țară din Uniunea Europeană care are cu 55% emisii mai puține decât nivelul din 1990”