Guvernul Ponta a introdus în politică mandatele foarte scurte pentru miniștri: Recordul e deţinut de Ioan Mang

Guvernul Ponta a introdus în politică mandatele foarte scurte pentru miniștri: Recordul e deţinut de Ioan Mang
Foto: gov.ro

Guvernul Ponta a introdus în politica românească mandatele foarte scurte pentru demnitari. Teodor Meleşcanu a demisionat în urma scandalului din diaspora după numai opt zile petrecute la Externe. Recordul pentru cel mai scurt mandat de ministru e deţinut însă de Ioan Mang. Acesta a făcut parte din guvernul Ponta 1 pentru numai o săptămână.

Teodor Meleşcanu a avut unul dintre cele mai scurte mandate din cadrul Cabinetului Ponta. Opt zile, atât a stat Meleşcanu la ministerul Afacerilor Externe. Demisia a venit în urma scandalul declanşat în diaspora, acolo unde sute de români au stat la cozi interminabile ca să-şi exercite dreptul la vot.

Recordul pentru cel mai scurt mandat de ministru e deţinut însă de Ioan Mang. Acesta a făcut parte din guvernul Ponta 1 timp de numai șapte zile. Fostul ministru al Educației a renunţat la mandat după ce Consiliul Național de Etică a decis că se face vinovat de plagiat. Mang a fost acuzat ca a plagiat nu mai puţin de șapte lucrări.

Un mandat scurt a avut şi Mircea Diaconu. El a fost ministrul a Culturii o lună şi jumătate, apoi a demisionat. Decizia a fost luată dupa ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil, că acesta s-a aflat în incompatibilitate între anii 2008 și 2011 când a fost și senator și director al Teatrului Nottara.

Instanta Supremă a dat dreptate astfel Agenției Naționale de Integritate, care dăduse o decizie similară pe care politicianul a atacat-o în justiție.

Alţi 4 miniştri ai Guvernul Ponta 1 a avut mandate de numai 3 luni. E vorba despre Ioan Rus, la MAI, Lucian Isar, ca ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri, Victor Paul Dobre, ca ministru Delegat pentru Administrație şi Mircea Dușa ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de demonstranți au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020