Guvernul Ponta va efectua un "mini-recensământ": Nouă categorii de persoane, scoase de pe listele permanente. VEZI documentele

Guvernul Ponta va efectua un "mini-recensământ": Nouă categorii de persoane, scoase de pe listele permanente. VEZI documentele

Deși anunțase anterior că a renunțat la efectuarea unui mini-recensământ pentru reactualizarea listelor electorale permanente, se pare că Guvernul Victor Ponta s-a răzgândit iar, prefecții primind un memorandum pentru conceperea unor tabele nominale în fiecare localitate.

Astfel, ar urma ca nouă categorii de persoane să fie scoase din listele electorale permanente, printre care cele cu buletinele expirate, cele cu domiciliul în fara țării și cele decedate. Datele urmează să fie anunțate pe 24 august.

Mai mult, vizate sunt și persoanele care și-au pierdut dreptul de vot, cele care și-au pierdut cetățenia și cele care și-au schimbat reședința fără a fi radiate din lista localităților în care locuiau anterior, arată EVZ.

Un alt detaliu șocant îl reprezintă un ordin primit de prefecți, respectiv scoaterea de pe liste a persoanelor care locuiesc la o adresă unde suprafața este prea mică pentru permiterea locuirii unui număr prea mare de oameni. Și persoanele care și-au schimbat numele prin divorț, căsătorie sau pe cale administrativă urmează să fie scoase de pe listele electorale permanente.

Vezi AICI memorandumul Guvernului USL pentru actualizarea listelor electorale permanente.

AICI poți să vezi adresa către prefecții din teritoriu.