Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege” (VIDEO)

Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat joi, 2 decembrie, faptul că Guvernul pregătește un proiect de lege prin intermediul căruia certificatul COVID să devină obligatoriu pentru accesul în biserici.

„Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde.

E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă vrea mai mulți români vaccinați anti-COVID-19

Nicolae Ciucă a insistat că vaccinarea „este o soluție”. Premierul nu a vorbit însă și despre accesul la medicamente, cerut de medici și de pacienți.

„Domnul Rafila a avut un mesaj cat se poate de bun. Am cerut sprijinul cultelor pentru a salva cât mai multe vieti. Vaccinarea este o solutie, iar cea de-a doua este comportamentul – respectul față de sine, de comunitate, de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți”, a mai transmis oficialul Guvernului.

Proiectul certificatului COVID/verde a fost respins de Senat. Inclusiv PSD a votat împotrivă, însă atunci se afla în opoziție. Va urma votul în Camera Deputaților, iar șansele ca proiectul să fie adoptat sunt destul de mari. USR este „pentru”, la fel ca PNL și UDMR, iar social-democrații au trecut la putere, deci sunt principalii autori ai textului care ar urma să intre în vigoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.