Guvernul va da ordonanță de urgență pentru modificarea legii votului prin corespondență (VIDEO)

Guvernul va da ordonanță de urgență pentru modificarea legii votului prin corespondență (VIDEO)

Premierul Dacian Cioloș a anunțat în deschiderea ședinței de guvern că va modifica legea privind votul prin corespondentă din cauza faptului că există un număr foarte mic de români din străinătate care s-au înscris în registrul electoral și există riscul să fie restricții și mai mari privind posibilitate votului pe viitor.

"Am cerut doamnei ministrul Maria Ligor ca în coordonare cu Ministerul de Exerne, cancelaria primului ministru și Autoritatea Electorală Permanentă, să facem un proiect de ordonanță prin care să precizăm mai bine condițiile prin care se poate vota în străinătate, desigur păstrând spiritul legii care a trecut în Parlament" a spus premierul.

Dacia Cioloș i-a cerut de asemenea ministrului pentru diaspora să se întâlnească cu liderii partidelor din Parlament pentru a le explica cu exactitate ce vizează ordonanța de urgență. El a spus că dorește ca până la mijlocul lunii august să poată pune proiectul în dezbatere publică pentru a fi gata până la reînceperea sesiunii parlamentare, ca să poate fi aplicat în alegerile parlamentare.

Guvernul va da ordonanță de urgență pentru modificarea legii votului prin corespondență

#DIRECT_ONE_0uiph8#

Ultima oră