Ieri anunță nerespectarea deciziei CCR, azi pleacă la Bruxelles. Ponta: Plec să opresc dezinformarea cu privire la suspendare

Ieri anunță nerespectarea deciziei CCR, azi pleacă la Bruxelles. Ponta: Plec să opresc dezinformarea cu privire la suspendare

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, că va pleca la Bruxelles pentru a opri “dezinformările grosolane și îngrozitoare” pe tema suspendării președintelui Traian Băsescu, arătând că la UE mai sunt persoane care cred că șeful statului a fost suspendat de guvern.

“Mai sunt oameni la Bruxelles, e adevărat că din Partidul Popular, care cred că Guvernul l-a suspendat pe președinte,” a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Informația conform căreia guvernul ar fi fost cel car el-a suspendat pe Traian Băsescu a apărut și pe agenția de presă Reuters: “Comisia Europeană și-a exprimat marți îngrijorarea despre situația din România după suspendarea președintelui Traian Băsescu de către guvern.”

Premierul Victor Ponta va pleca, miercui, la Bruxelles, unde are deja programate întâlniri cu Martin Schultz, președintele Parlamentului European, președintele Consiliului European, Herman van Rompuy și și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Din păcate pentru premier, o parte din oficialii de la Bruxelles au anunțat că nu se întâlnesc cu șeful Guvernului român până când acesta nu va respecta deciziile Curții Constituționale. Chiar ieri, Guvernul Ponta a anunțat oficial că nu va respecta decizia Curții Constituționale privind referendumul, intenționând să organizeze scrutinul după propria ordonanță de urgență.