Ilie Bolojan: Partidele de la putere, indiferent care sunt ele, au tendința de a-și favoriza administrațiile, dar nu ai blocaje totale dacă te duci cu proiecte fezabile, nu joci o carte politică și îi respecți pe parteneri (VIDEO)

Ilie Bolojan: Partidele de la putere, indiferent care sunt ele, au tendința de a-și favoriza administrațiile, dar nu ai blocaje totale dacă te duci cu proiecte fezabile, nu joci o carte politică și îi respecți pe parteneri (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ilie Bolojan

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și unul dintre cei mai lăudați oficiali din teritoriu, a explicat că, indiferent de culoarea guvernării centrale, oficialii din administrațiile locale și județene nu întâmpină blocaje totale atunci când se duc cu proiecte fezabile, nu joacă o carte politică și își respectă partenerii.

„Eu, din cele trei mandate de primar, am fost peste două mandate în opoziție cu Guvernul”, a punctat fostul edil al Oradiei, duminică, pe B1 TV, la „Selectiv” cu Dan Bucura.

Ilie Bolojan (PNL), pe B1 TV: Un partid politic, când e în guvernarea națională, are tendința de a-și favoriza administrațiile

Întrebat dacă din experiența sa poate spune că nu contează cine este la putere atunci când face proiecte, liberalul a explicat: „Contează de multe ori. După o anumită perioadă de timp, nu mai contează într-o formulă determinantă. În ce sens contează? Un partid politic, când este în guvernarea națională, are tendința, indiferent care este partidul politic, de a-și favoriza administrațiile. Cu cât există un spațiu de manevră mai mare, cu cât nu sunt indicatori de performanță și anumite criterii, există o astfel de tendință”.

„Pe de altă parte, orice om din administrație știe că, dacă te duci cu proiecte care sunt fezabile, dacă nu joci o carte politică, dacă îi respecți pe partenerii tăi și recunoști fiecăruia dintre cei care contribuie la un proiect meritele, că este un ministru, un secretar de stat, un director de companie, atunci nu poți să spui că ai niște blocaje totale”, a continuat Ilie Bolojan.

Fostul primar al Oradiei a amintit că peste două dintre cele trei mandate ale sau derulat când la guvernare nu era PNL.

„Eu, din cele trei mandate de primar, am fost peste două mandate în opoziție cu Guvernul, dar susținând proiecte serioase, insistând, prezentând argumentele, așa cum a spus și domnul Băluță (primarul Sectorului 4, n.r.), pot să colaborez cu miniștrii pentru că la un moment dat oamenii încep să te cunoască și fiecare dintre cei care sunt în administrație au un nume, știu că vin cu proiecte serioase sau vin cu lucruri care nu sunt serioase, și atunci partenerii din guvernarea centrală se comportă în consecință. Respect, colaborare, lucruri serioase și atunci nu ai blocaje majore”, a punctat Ilie Bolojan.

Urmăriți B1TV.ro și pe