Ilie Bolojan: Nu cred că președintele Klaus Iohannis trebuie să se implice în alegerile din PNL / Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă pe care o ocupi (VIDEO)

Ilie Bolojan: Nu cred că președintele Klaus Iohannis trebuie să se implice în alegerile din PNL / Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă pe care o ocupi (VIDEO)
foto: Ilie Bolojan @ Facebook

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan,consideră că Președintele României, Klaus Iohannis, nu trebuie să se implice competiția pentru șefia formațiunii liberale,disputată în prezent de Ludovic Orban și Florin Cîțu, și crede că această cursă internă va avea și un efect de validare pentru funcția pe care o ocupă câștigătorul, fie ea cea de președinte al Camerei Deputaților sau cea de prim-ministru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ilie Bolojan, de părere că președintele Klaus Iohannis nu trebuie să se implice în alegerile din PNL

„Nu cred că trebuie să se implice (președintele Klaus Iohannis în competiția din PNL, n.r.), dar trebuie să discutăm și această chestiune. Întotdeauna între Președintele României și partidul președintelui, chiar dacă nu a fost o legătură explicită sau chiar dacă Președintele nu este pasionat de ceea ce se întâmplă în detaliu în partidul respectiv, totuși, o parte din membrii partidului, din oamenii de decizie se uită să vadă cam ce ar dori Președintele României. Probabil, oricum, o parte din colegi se uită să vadă dacă s-ar da un semnalpoate implicit, nici într-un caz explicit, deci e posibil să se întâmple treaba asta și asta este o chestiune pe care am văzut-o în ultimii 20 de ani”, a declarat Ilie Bolojan, duminică, la Prima TV.

Întrebat dacă Florin Cîțu mai poate rămâne prim-ministru dacă pierde cursa pentru șefia PNL, Ilie Bolojan a răspuns: „Din punctul meu de vedere, Congresul este și o chestiune de validare pe poziția administrativă pe care o ocupi, nu doar un congres politic, pentru că în momentul în care un candidat nu este recunoscut de partidul lui, vă puteți da seama că i se știrbește autoritatea. Or, neavând autoritate, indiferent cine ar fi în situația asta, nu mai poate fi eficient pe poziția administrativă pe care o ocupă, deci cred că va fi un efect. Ce vor face colegii care candidează după aceea, în pasul doi, cel care pierde, asta va rămâne decizia lor, dar în mod cert va fi o afectare”.

Președintele PNL Bihor a vorbit și despre posibilitatea ca Ludovic Orban să redevină premier în cazul în care obține un nou mandat de președinte al formațiunii liberale.

„Nu știu dacă domnul Orban într-o asemenea ipostază și-ar dori să revină, dar eu sper ca din această competiție relațiile dintre cei care concurează să rămână la un nivel normal”, a adăugat Ilie Bolojan.

Președintele CJ Bihor consideră că pierderea unui scrutin nu este neapărat un motiv de retragere.

„În lumea politică, nu există o singură dată să fii perdant și după aceea să ieși din politică. În lumea politică avem exemple istorice, și din România, și din alte țări. Poți să pierzi alegeri și după care poți să câștigi. Gândiți-vă la președintele Emil Constantinescu, de exemplu. Nu înseamnă că dacă ai pierdut niște alegeri în anumite condiții nu mai poți reveni după aceea în politică, rămânede văzut asta. E clar că, în general, e bine să nu pierzi de foarte multe ori pentru că devii un perdant și oamenii nu se mai raportează la tine”, a mai spus liberalul.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)