Ilie Sârbu, atenționare pentru Antonescu: Este greu pentru un partid să meargă singur la prezidențiale și să aibă șanse. Nu și pentru PSD

Ilie Sârbu, atenționare pentru Antonescu: Este greu pentru un partid să meargă singur la prezidențiale și să aibă șanse. Nu și pentru PSD

Este dificil pentru un partid să meargă singur la prezidențiale și să aibă șanse, dar această regulă nu se aplică și PSD, a afirmat liderul senatorilor PSD. 

„Este foarte complicat pentru orice partid să aibă un candidat la preşedinţie şi de unul singur să ajungă preşedinte. Nu şi pentru PSD”, a spus Ilie Sârbu în cadrul unui interviu acordat Gândul.

Sârbu a mai precizat însă, că, „deocamdată” Crin Antonescu este candidatul USL.

„Poziţia noastră, a tuturor, a preşedintelui Ponta, noi toţi am spus şi am mers în ideea că nu vrem să ajungem la asta (n.r. – stabilirea prezidenţiabilului USL pe bază de sondaje). Când ajungem la asta, lucrurile sunt încheiate, nu mai avem nevoie de sondaje. Noi nu trebuie să ajungem acolo. Deocamdată, Crin Antonescu este candidatul nostru. Cum Victor Ponta este premierul Coaliţiei”, a mai spus Sârbu.

În legătură cu relația dintre Victor Ponta și Crin Antonescu, liderul senatorilor PSD a afirmat că nu crede că s-a produs o ruptură definitivă.

„Eu nu cred că s-a produs acea ruptură, schisma cea mare. Este loc pentru împăcare, eu nu sunt radical, decât dacă îmi dau seama că lucrurile nu mai merg”, a mai completat Ilie Sârbu.