Ilie Sârbu: E posibil ca referendumul să fie organizat în două zile, pentru a se atinge pragul de 50%

Ilie Sârbu: E posibil ca referendumul să fie organizat în două zile, pentru a se atinge pragul de 50%

În ciuda criticilor Uniunii Europene, USL nu se lasă în încercarea de a forța legea pentru suspendarea cu orice preț a președintelui Traian Băsescu. După ce a devenit tot mai evident că nu au mari șanse să încalce decizia Curții Constituționale privind pragul prezenței la vot, alianța Ponta-Antonescu-Voiculescu a clocit un al plan pentru a-și duce la îndeplinire puciul.

Astfel, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat la RFI că referendumul s-ar putea desfășura nici mai mult nici mai puțin decât în două zile!

E posibil, e rational, pana la urma, decizia ne apartine. Vom vedea, nu ne-am intalnit inca nici un for de conducere al USL-ului si nu vad ce ar fi aici neclar sau neconstitutional. E dreptul Parlamentului sa decida. El a decis data de 29, poate sa decida inca o zi, ca oamenii sa nu fie presati de timp, de imprejurari, e si caldura aceasta pe care o resimtim cu totii. Eu cred ca e rational si sanse pot fi, daca decizia va fi luata in sensul asta, lucrurile se pot aranja”, a explicat Sârbu posibila decizie de a prelungi referendumul de la sfârșitul acestei luni.