"Încetaţi să faceţi blat cu PSD!". Atacuri între Ludovic Orban și Cristian Bușoi în Congresul PNL: "Te-ai înconjurat de oameni care nu cred în tine"

"Încetaţi să faceţi blat cu PSD!". Atacuri între Ludovic Orban și Cristian Bușoi în Congresul PNL: "Te-ai înconjurat de oameni care nu cred în tine"

Sâmbătă, are loc, la Romexpo, Congresul PNL în care liberalii îți aleg viitorul președinte între Ludovic Orban și Cristian Bușoi. Cei doi candidați au folosit discursul pe care îl poartă la tribuna congresului pentru a lansa atacuri unul la adresa altuia și a arăta de ce ar fi mai buni decât contracandidatul pe care îl au.

"Dacă mă alegeţi veţi avea un om care e exigent cu sine însuşi şi va fi exigent cu voi. Îmi voi pune toată energia la dispoziţia dumneavoastră. Vreau ca PNL să fie la guvernare, dar nu printr-un nou USL. Vreau să ajungem la putere prin votul oamenilor. Să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, om la om, cu luptă la baionetă.

Am trăit doi ani cu conduceri numite care nu au beneficiat de legitimitatea de la baza partidului. Fără interimate prelungite. Niciun stranier, niciun stranier care să fie picturalizat pe o funcţie pe care PNL poate să depună candidat sau să numească, în locul celor merituoşi în PNL. Chiar dacă-l va chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloş în PNL care nu au beneficiat de posturi de comisari europeni.

Niciun blat cu PSD! Să fie clar. Cunosc bine acest partid. Ştiu foarte bine cine face blaturi cu PSD. Să înceteze negocierile de culise, orice joc pe sub masă. Niciun Agamiţă Dandanache trimis de centru să candideze în filiale. Niciun membru nu va mai avea de suferit în urma exprimării opiniei", a afirmat Ludovic Orban în discursul din Congres.

Cristian Bușoi în replică și-a bazat mesajul pe faptul că ar fi un om nou pentru PNL, susținând că de asta are nevoie partidul pentru a evolua, și i-a transmis lui Ludovic Orban că s-a înconjurat de oameni care în realitate nu cred în el.

"PNL are nevoie de un nou suflu, de o nouă viziune, de un lider, o nouă echipă. Daca nu se schimbă, va fi foarte greu sa învingă stânga. Trebuie să întărim legătura cu preşedintele şi să construim un partid puternic, solid, cu propria sa foarţă. Avem nevoie să-i aducem pe cei care au votat cu noi în 2014,la prezidenţiale, care au ieşit în stradă în ianuarie, dar care nu ne-au votat în decembrie 2016. Doar cântând refernul anticorupţiei, nu vorm reuşi să atragem alegători. PNL trebuie sa fie asocat cu măsuri clare despre viitorul României, cu măsuri pentru creşterea veniturilor. Să fim în starea sa atragem fonduri europene şi să avem solutii mult mai bune pentru sistemul educaţional şi de sănătate. S-au făcut multe promisiuni în patid care nu au mai ajuns să fie respectate. Îmi asum ca toate promisiunile care se vor face sa fie îndeplinite, sa revitalizăm comsiile de specialitate, sa susţinem aleşii locali.

Mi s-a spus de către un coleg că nu vorbesc tare, că nu mă exprim cu tupeu că ar trebui să dau înainte cu mai mult tupeu. Pot sa dau tonul mai tare şi să fiu mai ferm, dar oare Ludovic Orban poate da înapoi cu critica la adresa unor colegi de partid? Ludovic, te-ai înconjurat de oameni în care nu crezi şi nu care nu cred in tine, si nu vei reusi în ceea ce-ţi propui", a precizat Cristian Bușoi.