Interceptări în dosarul baronului de Brașov, Aristotel Căncescu. Funcționari din cadrul CJ recunosc că l-au sprijinit pe Căncescu în demersul infracțional

Interceptări în dosarul baronului de Brașov, Aristotel Căncescu. Funcționari din cadrul CJ recunosc că l-au sprijinit pe Căncescu în demersul infracțional

Mai multe interceptari au apărut în dosarul baronului de Brașov, Aristotel Căncescu, transmite B1 TV. Este vorba despre discuții ambientale între vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu și Costea Voirel, președinte la Administrația Drumuri și Poduri Brașov.

În interceptări se discută despre cum cei doi se pregăteau să păcăleacă procurorii Direcției Naționale Anticorupție cam ce ar trebui să spună în momentul în care sunt chemați la audieri, pentru că ei știau în momentul în care comiteau diferite acțiuni că acele fapte pot intra sub incidența unor legii penale.

Din interceptările din contestația făcută de procurorii DNA și transmisă către Înalta Curte de Casație și Justiție, reiese faptul că funcționari publici din cadrul Consiliului Județean, care avea cunostință despre infracțiunile despre care vorbesc procurorii încercau să-și pregătescă o apărare pentru DNA. Sunt discuții în care doi dintre inculpați recunosc că l-au sprijinit pe președintele CJ în demersul infracțional. Din aceste intreceptări reiese că aceștia erau conșienți de gravitatea faptelor lor. Ei vorbesc la un moment dat despre faptul că vor fi chemați la DNA, calculează în discuția telefonică prejudiciul și își pregătesc o apărare în fața procurorilor DNA.

În primă instanță, judecătorii de la Înalta Curte au decis că Aristotel Căncescu nu este un pericol public, astfel încât să fie arestat preventiv și au dispus control judiciar în cazul său.