Interlopii din Murgeni s-au înscris în AUR. Anunțul, făcut de liderul clanului Sandu

Interlopii din Murgeni s-au înscris în AUR. Anunțul, făcut de liderul clanului Sandu
Foto: Petrea Sandu / Facebook

Mai mulţi membri ai clanului Sandu, cunoscuți pentru luptele de stradă din localitatea Murgeni, s-au înscris în Alianța pentru Unirea Românilor. AUR a produs surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie, după ce nu doar că a reușit să treacă pragul electoral pentru intrarea în Parlament, dar a obținut și un scor mare pentru o formațiune politică tânără – peste 9%. După succesul în scrutin, George Simion, unul dintre liderii AUR, a anunțat că 15.000 de români s-au înscris în partid în doar 24 de ore. Însă unii dintre cei intrați în viitorul Legislativ sunt niște figuri cel puțin controversate.

Interlopii din clanul Sandu au devenit membri AUR

Șeful clanului Sandu, Petrea Sandu, zis Flagăra, a anunțat că el și mai mulți membri ai familiei sale au devenit membri în Alianța pentru Unirea Românilor.

El pare să-și aroge statutul de preşedinte al organizaţiei.

„Trăiască partidul nostru AUR. Împreună cu neamul meu, eu preşedintele partidului AUR“, a scris Petrea Sandu, pe Facebook.

Membrii clanului Sandu, figuri bine cunoscute polițiștilor din Vaslui

Presa a relatat de mai multe ori despre ”isprăvile” săvârșite de membrii clanului Sandu. ”Adevărul” amintește că, într-o zi de august, ei s-au bătut în stradă cu interlopii din clanul Murui.

Un martor a transmis live pe Facebook: în timp ce în cartierul Bedreanga romii se băteau şi aruncau cu pietre unii în alții, mai mulţi poliţişti şi jandarmi stăteau în mijlocul străzii în zona ce delimitează oraşul de cartierul romilor.

„Aceasta este Poliţia din România. Oamenii se bat, se omoară în faţa lor. Lumea se omoară îşi iau gâturile pe aicea şi Poliţia Română doar stă. Daţi share să vadă toată lumea în ce ţară trăim”, a spus martorul, în timp ce filma.

Cel mai probabil, imaginile au fost surprinse la începutul scandalului, când forţele de ordine locale aşteptau întăriri de la Vaslui.

Nume controversate în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Claudiu Târziu, co-fondator AUR, este cunoscut ca fiind unul dintre organizatorii Referendumului pentru Familie de acum doi ani, care a picat pentru că nu au venit suficient de mulți români la vot. Târziu este și unul dintre susținătorii mișcării antiavort. El a comparat homosexualitatea cu zoofilia și necrofilia.

Sorin Lavric, lider în alianță și viitor senator, a scris că nu poate să admire femeile pentru că nu consideră că acestea pot fi „deasupra bărbaților”. Ulterior, într-un interviu, el a insistat că nu este misogin, ci doar a spus „niște adevăruri pe care le știm cu toții, numai că puțini îndrăznesc să le spună”. Tot Lavric i-a numit pe romi „o plagă socială”.

Nicolae Roman și Francisc Tobă, asociați cu reprimarea sângeroasă a Revoluției din decembrie 1989, au fost candidați la alegerile paramentare pe listele AUR. Sâmbătă, formațiunea a anunțat că a invalidată candidatura lui Tobă. În privința lui Roman nu s-a luat nicio decizie.

Mihai Lasca, viitor deputat AUR, a fost condamnat în primă instanță pentru loviri și este judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare