Ioan Rus, într-o discuţie cu Dobre: ”Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”

Ioan Rus, într-o discuţie cu Dobre: ”Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”
Foto: dcnews.ro

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a refuzat să semneze pentru modificarea numărului de cetățeni români cu drept de vot pentru că nu dorea să ajungă la pușcărie.

Informația apare într-o interceptare telefonică a unei discuții între Rus și Victor Paul Dobre, din 4 august, citată de Evenimentul Zilei. Rus a spus că nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus”, pentru că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!.

În ziua de 04 august 2012,  la ora 18:19:29, Dobre a  discutat cu Ioan Rus despre listele electorale.

Ioan Rus: Luni cred că vor fi două hârtii! Nu ştiu exact. Mă mai văd cu premierul şi cu…dar aşa se profilează.

Victor Paul Dobre: Aţi apucat să vorbiţi cu el?

Ioan Rus:Da, am vorbit, dar ei vor, în primul rând vor să fie minus 1600 de aia, ori…aşa ceva nu…i-am spus că nu sunt, fizic şi nu sunt dispus la niciun fel de…nimic şi atunci nu cred că va fi altă soluţie!

Victor Paul Dobre: Îhî.

Ioan Rus: Deci, ei ţin, neapărat, să fie aşa, deci să fie…să se demonstreze faptul că nu…că ăla e valid şi că majoritatea, cvorumul, e ăsta şi noi trebuie să facem cvorumul ăla. Punct. Păi, de unde…să-l facem?

Victor Paul Dobre: Îhî.

Ioan Rus: Că sunt unii care zic că aşa este şi că noi ne opunem sau eu mă opun, că-s omul preşedintelui şi dumneata te-ai convertit. Am zis: Măi, deci, e în regulă, numai că voi vreţi să ne învăţaţi…ce? Că suntem tâmpiţi amândoi, eu şi cu omul ăla! Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! Am băgat şi noi de seamă câţi sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta! Dacă sunt care cred că ştiu ei mai bine ca noi şi ştiu ei să numere aşa, încât aşa să fie, n-am nicio împotriveală să încurc pe cineva. Că nu înţeleg, că ăsta e un gest politic important care…Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!

Victor Paul Dobre:Acum nu ştiu ce să fac, să-i dau şi eu un telefon să-i spun? Nici nu ştiu cum e mai bine!

Ioan Rus: Poţi să-i dai un telefon. Eu i-am spus: Măi, gândeşte-te… nu ştiu ce, mâine seară ajung la capitală, luni dimineaţă sunt acolo şi, dacă chiar există această posibilitate eu nu am nicio…chiar nu am nicio problemă. Asta e, înţeleg că e un imperativ major care voi ziceţi că poate fi susţinut, noi zicem, în tâmpenia noastră că nu poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!

Victor Paul Dobre: Atunci, zic aşa, trec eu mâine pe acolo, înainte de a pleca, scriu ce a am de scris şi o las la dumneavoastră şi o găsiţi de dimineaţă.”

Procurorii arată că chestorul Constantin Manoloiu, fostul ministru delegat pentru Administrație Victor Paul Dobre și secretarul de stat din MAI Nicoale Căbulea cunoşteau că nu au înscris în listele electorale permanente pentru referendumul naţional din 29 iulie cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, dar nu au făcut public acest aspect.

Vineri, PICCJ a solicitat Camerei Deputaţilor un aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în cazul organizării referendumului.

Vezi AICI interceptarea unei discuții a lui Manoloiu cu o persoană din MAI

Referatul procurorilor, în care apar aceste interceptări, este publicat de către jurnalistul Dan Tăpălagă, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră