Ioan Rus recunoaște că se făceau presiuni asupra sa, pe vremea când conducea Internele: Uneori mă suna chiar premierul Adrian Năstase să dau explicații / Ce spune despre numirile controversate din trecut (VIDEO)

Ioan Rus recunoaște că se făceau presiuni asupra sa, pe vremea când conducea Internele: Uneori mă suna chiar premierul Adrian Năstase să dau explicații / Ce spune despre numirile controversate din trecut (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Hepta Syndicate

Ioan Rus a recunoscut, marți seara, în direct la B1TV, că se făceau multe presiuni asupra sa pe vremea când era ministru al Internelor, ba chiar că uneori era sunat de premierul de atunci, Adrian Năstase, pentru a da explicații cu privire la diferite numiri în Poliție pe care le-a refuzat, pe motiv că nu erau cerute pe baza meritelor profesionale.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Fără îndoială că mă sunau, fără îndoială că am avut parlamentari șamd în audiență sau, în sfârșit, în vizită la mine, să-l pun pe Popescu sau pe Georgescu sau așa… Am ajuns și în situații în care să-i dau afară din birou”, a spus Ioan Rus, în emisiunea Dosar de politician moderată de Silviu Mănăstire.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Așadar, au existat anumite situații, în care Adrian Năstase, șeful Guvernului între anii 2000 și 2004, îl suna să-i ceară explicații pentru că a refuzat anumite numiri.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„Ba da, și îi explicam dacă era de explicat, dar de cele mai multe ori nici nu trebuia să-i explic, pentru că zicea „faci cum vrei, răspunzi tu. Atunci, eu am avut multe conflicte cu colegii mei pe tema aceasta, dar nu se întâmpla. A fost un proces care s-a desfășurat în timp și, tot mai mult, tot mai mult, influența politicului asupra acestui Minister (n.r. – MAI) s-a dezvoltat. Mai puțin la SRI, mai puțin la STS, mai puțin la SIE, mai puțin la Armată. Celelalte instituții de forță au rămas cumva protejate de presiunea această”, a explicat fostul ministru de Interne.

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă nu cumva și polițiștii erau complici la această situație, Ioan Rus a răspuns: „Fără îndoială că da. Dar în prezența unui ghid al carierei, în interiorul Ministerului, care există scris. Cum să se desfășoare, cum să evolueze în interiorul acestui Minister – în prezența lui, ar fi mult mai greu să faci negocieri și târguri. Bazat exclusiv pe competență profesională trebuie să se întâmple lucrurile”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său