Ioana Petrescu, către Klaus Iohannis: Toate afirmațiile despre modificarea regimului fiscal sunt doar minciuni de campanie

Ioana Petrescu, către Klaus Iohannis: Toate afirmațiile despre modificarea regimului fiscal sunt doar minciuni de campanie

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, spune că afirmațiile făcute de candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, în legătură cu modificarea regimului fiscal în România, sunt doar minciuni de campanie.

„Este regretabil faptul că un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditând drept certitudini informații false, preluate, parțial, de la un post de televiziune, fără a face o minimă verificare. Anunțurile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate și o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar și în context electoral. Vreau să precizez ferm că, din punctul meu de vedere, nu există nicio intenție cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%! Guvernul își asumă și susține cu tărie scăderea cotei CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. CAS redus se va aplica în continuare, așa cum ne-am angajat. Avem resurse pentru compensarea aplicării acestei măsuri”, precizează Ioana Petrescu, într-un comunicat de presă.

„La impozitul pe mijloacele de transport și la impozitul pe teren, în proiectul noului Cod fiscal, aflat în lucru, se are în vedere menținerea prevederilor din Codul fiscal aflat în vigoare. Prin urmare, și în acest caz afirmațiile susținute sunt false și nu au legătură cu realitatea. Dimpotrivă, acest Guvern a redus povara fiscală: acest Guvern este cel care a redus TVA la produse de panificație și intenționează reducerea TVA în continuare și la legume și fructe, este cel care a scăzut CAS și care a eliminat peste 90 de taxe și tarife parafiscale”, mai precizează ministrul.