Iohannis: CE a lansat două proceduri de infringement împotriva României. Guvernul m-a asigurat că lucrează la rezolvarea lor

Iohannis: CE a lansat două proceduri de infringement împotriva României. Guvernul m-a asigurat că lucrează la rezolvarea lor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că Comisia Europeană a lansat două proceduri de infringement împotriva României care vizează chestiuni de acordare a azilului, menționând că a primit asigurări din partea Guvernului că se lucrează la asta și nu va fi nicio problemă.

Astăzi au fost lansate 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 țări de către Comisia Europeană, două sunt îndreptate împotriva României. Am verificat împreună cu echipa mea, sunt două proceduri relativ simple, sunt chestiuni de acordare a azilului și am primit toate asigurările că Guvernul lucrează pe aceste spețe și nu va fi absolut nicio problemă. Este vorba de transpunerea lor în legislația națională. Nu cred că avem aici motive de îngrijorare„, a spus  șeful statului, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a deschis o anchetă ce vizează 19 țări pentru 40 de încălcări ale dispozițiilor comunitare referitoare la dreptul la azil.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, după Consiliul European Extraordinar informal de la Bruxelles, că România va contribui cu 300.000 de euro în următorii trei ani la Programul Alimentar Mondial pentru ajutorarea refugiaţilor din taberele aflate în preajma zonelor de conflict. Totodată, acesta susâine că ideea potrivit căreia Consiliul European ar fi putut relua în discuţie tema cotelor obligatorii privind refugiaţii este „falsă” şi „fundamental greşită”, afirmând că ea a fost lansată din „neştiinţă” de către lideri politici din România. (Detalii AICI)