Klaus Iohannis, după ce a fost refuzat de Carmen Dan şi Meleşcanu: „Nici nu mă interesează demisia lor, eu am cerut demiterea. Premierul a zis că rămână să mai judece” (VIDEO)

Klaus Iohannis, după ce a fost refuzat de Carmen Dan şi Meleşcanu: Nici nu mă interesează demisia lor, eu am cerut demiterea. Premierul a zis că rămână să mai judece (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Refuzul lui Carmen Dan şi a lui Teodor Meleşcanu de nu îşi da demisia nu l-a impresionat pe Klaus Iohannis. Preşedintele a subliniat că el a cerut demiterea acestora de către premierul Dăncilă şi nu ca ei să plece de bună voie din funcţie.

„Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD. Vina politică e la guvern, nu are rost să căutăm vina în altă parte. Vinovați sunt miniștrii de Interne și Externe. Nici nu mă interesează demisia lor, eu am cerut demiterea”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Cât despre ce răspuns a primit de la premierul Dăncilă, în cadrul discuţiei de la Cotroceni, Iohannis a arătat că i-a transmis că „rămâne să mai judece”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reamintim că preşedintele Iohannis a cerut miercuri demiterea miniştrilor de la Interne şi Externe pentru proasta organizare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului.

„Fiind că nu au știu să demisioneze cu onoarea, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat”, a afirmat Klaus Iohannis.

Ulterior, Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu a ieşit public şi au respins amândoi posibilitatea de a demisiona. Ministrul de Externe a afirmat, însă, că va demisiona dacă îi cere premierul.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”