Iohannis: Dacă politicienii de dreapta se regăsesc mai bine în proiectele PNL, astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile

Iohannis: Dacă politicienii de dreapta se regăsesc mai bine în proiectele PNL, astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că PNL este o formațiune “deschisă”, dar că nu duce o campanie de “racolare”. Totodată, liberalul a afirmat că dacă sunt membri PDL care „se regăsesc mai bine” în proiectele liberale, „astfel de schimbări de opţiune sunt acceptabile”.

„PNL nu a făcut racolări, dar este partidul de centru-dreapta cel mai important din România şi dorinţa noastră, declarată la Congres, este să devină partidul dreptei, iar atunci când politicieni de dreapta se regăsesc mai bine în proiectele PNL decât în proiectele altor partide, care se autodefinesc tot ce centru-dreapta, astfel de schimbări de opţiune, de apartenenţă sunt acceptabile. PNL este un partid deschis, nu este un partid închis. Este o diferenţă semnificativă. Dacă în continuare vor veni sau nu vor veni (alţi membri PDL – n.r), vom vedea, iar în măsura în care îşi vor exprima opţiunea, conducerea partidului va lua o decizie în acest sens”, a precizat Iohannis, citat de Mediafax.

Președintele PDL Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Brașov, că partidul nu se va rupe, „chiar dacă vor exista şi unele plecări”. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe