Iohannis, despre incidentul de la sediul ACL: Este o amenințare cu moartea. Găina cu capul tăiat, simbol folosit în anii ’40 de naziști (VIDEO)

Iohannis, despre incidentul de la sediul ACL: Este o amenințare cu moartea. Găina cu capul tăiat, simbol folosit în anii '40 de naziști (VIDEO)

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a declarat, marţi, în legătură cu incidentul de la sediul ACL, că „această campanie electorală a devenit abominabilă”, adăugând că simbolul găinii sau cocoşului cu capul tăiat a fost folosit de naziști în anii ’40 şi reprezintă o amenințare directă cu moartea.

„N-am crezut că discut în această campanie despre găini, dar iată că am ajuns și aici. Pot să vă spun că această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, ați reușit un record. Este cu distanță cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace. Iar legat de acest simbol, probabil nu știți, este un simbol foarte vechi. Este o amenințare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anii ’40 și acest simbol a fost folosit de naziști. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoș cu capul tăiat peste gard sau în casă, este o amenințare directă cu moartea și naziștii au avut grijă să și execute pe respectivul. De aceea îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală.”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ACL, alături de preşedintele PPE, Joseph Daul.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost aduse, marți, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, păsările având la gât bileţele pe care scria: „Eu sunt Iohannis”,”Mi-e frică de dezbatere”. (DETALII AICI)

Incidentul intervine în contextul în care reprezentanții PSD au declarat în ultimele zile că sunt pregătiți pentru o dezbatere cu Iohannis, însă acesta nu a dat niciun răspuns.

Iohannis, despre incidentul de la sediul ACL