Klaus Iohannis, felicitat de Juncker și Tusk pentru președinția rotavă a Consiliului UE: ‘Ați încheiat peste 90 de dosare importante, e impresionant’

Klaus Iohannis, felicitat de Juncker și Tusk pentru președinția rotavă a Consiliului UE: 'Ați încheiat peste 90 de dosare importante, e impresionant'
Foto: presidency.ro

Predintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

INCENDIAR! IULIA VÂNTUR, DEZMĂȚ TOTAL ÎN PĂDURE! SALMAN KHAN A PRINS-O ÎN FAPT! NEBUNIE ÎN INDIA

Cei doi înalți demnitari europeni au elogiat mandatul avut de România la președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

ȘOC LA PRO TV! FANII LUI CABRAL SUNT ÎN LACRIMI! „S-A SINUCIS CU O STICLĂ!” IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

„Îi mulțumesc domnului Iohannis și echipei pentru rezultatele președinției rotative a Consilului Uniunii Europene. Ați încheiat peste 90 de dosare importante, e impresionant. (…) La finalul întâlnii, în format UE 27, am revenit pe subiectul Brexit și am convenit să avem o abordare unitară. Vrem să evităm ieșirea UK fără acord. (…)Acordul cu Marea Britanie nu va fi renegociat”, a spus Donald Tusk.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI, prins în fapt cu MARIA CÂRNECI! Asta e prea de tot (GALERIE FOTO)

La rândul său, Juncker a precizat că se bucură pentru faptul că România a reușit o președinție de succes la prima încercare de acest fel.

„Comisia Europeană e recunoascătoare pentru activitatea președinției rotative, a întregii echipe și mai ales a amabasadoarei României pe lângă UE. Rezultatele sunt remarcabile.(…) Sunt încântat că, după un început dificil, am reuşit acum să stabilizăm uniunea monetară, aspectele fundamentale sunt mai favorabile acum decât la începutul mandatului.(…) Trebuie constituit un mecanism european pentru garantarea depozitelor bancare, preşedinţia finlandeză se va ocupa de asta.(…) Cu privire la Brexit, nu este nimic nou, am anunţat că nu vom renegocia”, a declarat Juncker.

Klaus Iohannis a afirmat că, în ciuda aşteptărilor mici, România a reuşit să încheie 90 de dosare, performanțe ce reflectă „atât intensitatea muncii noastre, cât și calitatea” (Detalii AICI).