Iohannis, primul discurs după demisia lui Ponta: Nicio vorbă despre criza politică, doar declaraţii despre summitul NATO (VIDEO)

Iohannis, primul discurs după demisia lui Ponta: Nicio vorbă despre criza politică, doar declaraţii despre summitul NATO (VIDEO)
Foto: Captură video

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri prima ieșire publică de la demisia lui Victor Ponta.

În discursul său, Iohannis a prezentat rezultatele discuțiilor cu privire la pregătirea summitului NATO de la Varșovia de anul viitor, fără să facă vreo minimă referire la criza politică prin care trece țara condusă de el.

Klaus Iohannis a participat zilele acestea la o reuniune la nivel înalt a statelor din Europa Centrală și de Est, la care va participa și Alexander Vershbow, secretar general adjunct al alianței nord-atlantice.

„Am adoptat o declarația comună care evidențiază angajamentele, soluțiile conturate în timpul reuniunii. Prin adoptarea documentului transmitem un mesaj de unitate, recunoaștere a nevoii de coerență în acțiunile externe, este vorba despre contribuția noastră în pregătirea summit-ului NATO de la Varșovia. (…) Reuniunea reprezintă parte a contribuției noastre la securitatea întregii alianțe. Vorbind ca unul, suntem de ajutor pentru toți”.

La eveniment au participat  șefii de stat din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ungaria. Reuniunea a fost prezidată de Iohannis, iar cogazdă a fost președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Iohannis, primul discurs după demisia lui Ponta

#DIRECT_ONE_rtz7vu#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti