Klaus Iohannis, declarație surprinzătoare: Scrisoarea lui Dancilă către Juncker, o preocupare legitimă a opiniei publice / Tema a fost lansată de Antena 3

Klaus Iohannis, declarație surprinzătoare: Scrisoarea lui Dancilă către Juncker, o preocupare legitimă a opiniei publice / Tema a fost lansată de Antena 3
Foto: wall-street.ro

Scrisoarea în care premierul Vasilica Viorica Dăncilă îi cere explicații președintelui Comisiei Europene în legătură cu o temă lansată de Antena 3 nu este una greșită și exprimă o preocupare legitimă a opiniei publice. Afirmația îi aparține președintelui Klaus Iohannis, carei-a cerut lui Jean Claude Juncker să se ocupe „exhaustiv” de această problemă.

„Acasa nu ne-am consultat. Am vazut acea scrisoare, e o scrisoare in care se cer clarificari, nu se face nicio acuzatie acolo. Din acest punct de vedere, scrisoarea nu e gresita”, a declarat Iohannis, citat de ziare.com.

El a precizat că a discutat deja cu Juncker și că i-a solicitat acestuia să dea un răspuns României: „Presedintele Juncker m-a abordat pe aceasta tema. I-am spus ca e o precupare legitima din partea opiniei publice din Romania, l-am rugat sa dea in lucru la o echipa si sa ne lamureasca. L-am rugat sa trateze chestiunea exhaustiv, pentru ca de aici rezulta o crestere a credibilitatii in mecanismul MCV la noi acasa sau o scadere a increderii in acest mecanism”.

Iohannis a precizat, însă, că nu consideră scrisoarea Comisiei Europene din 2012 o imixtiune în actul de justiție.

Scandalul a izbucnit după ce Antena 3 a prezentat o scrisoare a Comisiei Europene, din 2012, în care se cereau informaţii despre dosare din instanţe. Dosarele îi vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu. Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, o scrisoare pentru a cere lămuriri în acest caz.