Traian Băsescu: Klaus Iohannis va fi susţinut de PSD pentru şefia Consiliului European

Traian Băsescu: Klaus Iohannis va fi susţinut de PSD pentru şefia Consiliului European

Informaţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis ar fi favorit să preia funcţia de preşedinte al Consiliului European începând din 2019 şi astfel nu va mai candida pentru un nou mandat de şef al statului a produs mare vâlvă pe scena politică.

Traian Băsescu a susţinut miercuri seară chiar că marii rivali ai preşedintelui de la PSD îl vor susţine pe Iohannis pentru această funcţie, din simplul motiv că aceştia nu au nicio persoană care să îndeplinească criteriile pentru o asemenea demnitate. În schimb, fostul preşedinte a afirmat că el nu este interesant deloc de o asemenea funcţie.

„Nu mă tentează o funcţie europeană. Am aproape 67 de ani. E prematură discuţia cu Iohannis preşedinte la Consiliul European. Sunt lucruri ce se decid în ultima clipă. PSD îşi propune să susţină un candidat la consiliu. Candidat poate să fie doar cineva care a fost membru acolo. PSD nu are pe nimeni”, a dezvăluit Băsescu în direct la România TV.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat