Ion Cristoiu, despre Ioan Mircea Pașcu: Ditamai vicepreședintele P.E., fost ministru al Apărării, comenta gestul Elenei Udrea de a-și fi dus degetul la năsuc. O făcea ca și cum România urma să-și piardă integritatea și independența

Ion Cristoiu, despre Ioan Mircea Pașcu: Ditamai vicepreședintele P.E., fost ministru al Apărării, comenta gestul Elenei Udrea de a-și fi dus degetul la năsuc. O făcea ca și cum România urma să-și piardă integritatea și independența
Foto: evz.ro

În postarea de marți de pe blog, jurnalistul Ion Cristoiu l-a avut în centrul atenției pe vicepreședintele Parlamentului European, care i-a atras atenția într-o seara în cadrul unei emisiuni.

Jurnalistul povestește în debutul postării că îi place să urmărească cât mai multe emisiuni despre politică și actualitate. În cadrul unei astfel de emisiuni, cel care i-a atras atenția a fost Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European şi fost ministru al Apărării. Acesta comenta gestul Elenei Udrea care și-a dus degetul la nas în momentul în care a fost întrebată de Alina Bica.

Jurnalistului i se pare exagerat modul în care vicepreședintele aduce în discuție lucrurile, mai ales că subiectul este deja vechi și fără o mare importanță în momentul de față.

“Ei bine, ditamai vicepreședintele Parlamentului European, fost ministru al Apărării, lider al Partidului de guvernămînt, comenta gestul Elenei Udrea de a-și fi dus degetul la năsuc în clipa cînd a fost întrebată despre Alina Bica.

Și n-o făcea în glumă, ironic și autoironic, ci serios, grav, dramatic, ca și cum ar fi vorbit despre pericolul ca România să-și piardă nu numai integritatea teritorială, dar și independența, descoperind și oferind telespectatorilor semnificații de politică internă și externă într-un gest care, după cum însăși Elena Udrea a susținut, nu trece peste hotarele unei ștrengării cochete.”, a spus Cristoiu.

În încheierea postării, Ion Cristoiu a prezentat o parte din relatarea pe care europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a avut-o în ceea ce privește gestul Elenei Udrea, din perioada când aceasta a fost arestată.

„Să le luăm pe rînd. Prima chestiune care mi se pare destul de ciudată – am făcut legătură între acest gest al doamnei Udrea şi avocata doamnei Bica, care spune că aceasta este într-o stare de cădere psihică şi că în aceste condiţii, deci, e foarte greu de controlat comportamentul ei. Acest mesaj, în acest sens, are logică. Legătura dintre declaraţia avocatei şi gestul doamnei Udrea se poate face (…). Nu pot să spun că m-aş aştepta la o acţiune coordonată. S-ar putea ca din aceste «bits and pieces» să apară ceva care apoi să fie foarte greu de controlat. Şi atunci nu va mai putea fi oprită acţiunea. Sînt foarte mulţi oameni implicaţi în aceste acţiuni. Discutam într-o emisiune că erau aleşi exact aceşti oameni şantajabili din sistem. Eu bănuiesc că aşa ceva s-ar putea întîmpla, mai degrabă, decît o acţiune concertată. Organele statului ignoră anumite informaţii. Sau par să ignore anumite informaţii.”