Ion Cristoiu, după exit-poll-uri: Nu avem de-a face cu victoria lui Iohannis, ci cu eșecul catastrofal al lui Ponta. Românii s-au revoltat (VIDEO)

Ion Cristoiu, după exit-poll-uri: Nu avem de-a face cu victoria lui Iohannis, ci cu eșecul catastrofal al lui Ponta. Românii s-au revoltat (VIDEO)

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, duminică seara, la postul B1 TV, rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, după primele exit-poll-uri.

Cristoiu spune că acest scrutin arată mare eșec al lui Victor Ponta și demonstrează că poporul român nu mai funcționează după principiul „mitei electorale”.

„Trăim un moment istoric. Pentru Ponta este un eșec de proporții, inimaginabil. Nu credeam că Ponta va ajunge de la 10% la riscul de a pierde”, spune Cristoiu.

„Este cea mai mare lecție oferită de poporul român partidelor de tip vechi, cum a fost PSD, care au spus că românii sunt proști și dacă le dai ceva de mâncare, ei tot te votează. Ponta a supralicitat pomana”, a adăugat jurnalistul.

„Chiar dacă Ponta va câștiga cu 5 voturi în plus, este un eșec catastrofal. Nu a câștigat Klaus Iohannis, ci a pierdut Victor Ponta. A încercat aceleași mijloace tradiționale de a ademeni poporul. Și românii au arătat că nu sunt proști. E un semnal de revoltă față de toate partidele”, a mai spus Cristoiu.

„Ponta a subestimat educația civică. De data chiar sunt mândru că românii au dovedit că știu să voteze rațional”, a adăugat jurnalistul.

Ion Cristoiu comentează rezultatele exit-poll-urilor turului doi