Ion Cristoiu: Românii au sancționat drastic nenorocitul experiment numit Revoluția Colectiv

Ion Cristoiu: Românii au sancționat drastic nenorocitul experiment numit Revoluția Colectiv

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de luni”, de pe blogul personal, despre cifrele date de exit-poll-uri, despre victoria categorică a PSD și despre înfrângerea catastrofală a PNL.

"Românii au sancționat drastic nenorocitul experiment numit Revoluția Colectiv. Putem vorbi de o surpriză uriaşă, una dintre cele mai mari din istoria postdecembristă. Ea nu constă în situarea PSD pe primul loc, ci în înfrîngerea catastrofală a PNL. Cînd spui PNL, spui două partide foste de Guvernămînt – PDL şi PNL – care au obţinut nu mai departe, în 2008, un scor împreună de peste 50%. PDL, 33%, PNL, 18%. Mulţi analişti vor pune dezastrul pe seama actualei conduceri a PNL, întruchipate de nefericita Alina Gorghiu. Vor fi şi analişti care vor pune dezastrul pe seama infiinţării USR. Sînt explicaţii care nu pot fi trecute cu vederea. Numai că aceste explicaţii ţin de campania electorală şi nu de realităţile electorale profunde, cele cele care dau trendul și singurele care ar putea explica dezastrul unui partid care n-a fost la Guvernare.

Explicaţia o dă – şi-am mai scris despre asta – iresponsabilul, criminalul experiment numit impunerea Guvernului Dacian Cioloş împotriva voinței populare sub numele de Revoluția Colectiv. Nu, nu mă refer la vreo vinovăţie a lui Dacian Cioloş şi a membrilor Guvernului. Mă refer la cei care au impus acestei ţări experimentul Guvernul Dacian Cioloş.", a spus Cristoiu într-un editorial pe propriul blog.

Şi asta nu e tot. Cristoiu a găsit toţi vinovaţii. " Tot ce-a greșit Guvernul Dacian Cioloș a fost decontat de PNL. Cine e de vină? Indiscutabil, la o primă vedere, conducerea PNL care a acceptat comanda lui Klaus Iohannis de a sprijini Guvernul Dacian Cioloș. La o privire mai profundă, vom găsi principala responsabilitate în eterna slugărnicie a partidelor postdecembriste față de Jupînul de la Cotroceni. Dacă în PNL se găsea un bărbat, un singur bărbat care să se revolte public împotriva pilotării partidului de la Cotroceni, altul ar fi fost scorul obținut de PNL la 11 decembrie 2016. Pupincurismul zelos al elitelor noastre în fața Stăpinilor interni și Externi se dovedește încă o dată cea mai mare nenorocire pentru țară.", a încheiat jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu