Ion Cristoiu: Sistemul nu înseamnă relații între instituții, ci relații între oamenii dintre instituții

Ion Cristoiu: Sistemul nu înseamnă relații între instituții, ci relații între oamenii dintre instituții

Ion Cristoiu scrie în Gândul de Vineri despre „frăția banditească” care s-a format în România democratică între generali, procurori, judecători, politicieni și jurnaliști, legătură din cauza căreia aceștia „au ajuns să creadă că ei sînt Statul”. Cristoiu precizează că dezvăluirile lui Dan Andronic de după încheierea mandatului lui Traian Băsescu au avut scop demontarea unui Sistem din interior la scurt timp după încheierea unui regim.

Cristoiu amintește de o petrecere dată în ziua lui Florian Coldea, la care se aflau printre alții, șefa DNA, Victor Ponta și Liviu Dragnea. Era momentul de dinaintea alegerilor prezidențiale la care candidau Klaus Iohannis și Victor Ponta, al cărui șef de campanie era Liviu Dragnea. Cristoiu spune că Dragnea nu a spus nimic despre cauzele dezastrului, după ce Ponta a pierdut alegerile, „știind că, indiferent de rezultat, el, Liviu Dragnea, va fi președintele PSD”.

Jurnalistul scrie că Sistemul rezolvă dorințele Președintelui, acesta fiind în principal, scopul său, dorințe care vizau cooperarea între instituțiile de forță. „Șefii acestor instituții s-au cunoscut astfel și s-au împrieteni și au trecut apoi la schimburi reciproc avantajoase. Florian Coldea a servit-o pe Codruța Kovesi, oferindu-i-o pe tavă pe Alina Bica. Codruța Kovesi l-a scăpat pe președinte de Daniel Dragomir”, scrie Cristoiu.

„Sistemul nu înseamnă relații între instituții, ci relații între oamenii dintre instituții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe