Ion Iliescu: Curtea Constituțională trebuie să valideze referendumul, chiar dacă iese cu un procent, două mai puțin

Ion Iliescu: Curtea Constituțională trebuie să valideze referendumul, chiar dacă iese cu un procent, două mai puțin

Declarație uluitoare a președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. El susține că în acest moment Curtea Constituțională ar trebui să valideze referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu “chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puțin.

Iliescu a declarat la RFI că “în realitate, cei nouă milioane de votanți nu reprezintă 50%, ci circa 60% din cetățenii cu drept de vot.”

Toate aceste argumente trebuie luate ]n considerare de Curtea Constituțională, în fața unei realități, pentru a valida votul românilor la referendum. Chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puțin, el de fapt reflectă o altă realitate, o altă majoritate reală„, a mai spus fostul președinte.

Reamintim că referendumul pentru suspendarea președintelui a fost câștigat de Traian Băsescu, peste 50% din români refuzând să legitimize prin prezența la vot acest scrutin. Curtea Constituțională a decis că referendumul e valid doar dacă la vot se prezintă peste jumătate din cei aflați pe listele electorale.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend