Ionel Dancă (PNL): Vom boicota toate ședințe de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache. În acest moment, ei comit un abuz (VIDEO)

Ionel Dancă (PNL): Vom boicota toate ședințe de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache. În acest moment, ei comit un abuz (VIDEO)
Sursă foto: Facebok / Ionel Dancă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunțat joi că liberalii vor boicota de acum înainte ședințele de plen ale Camerei Deputaților care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Asta pentru că, spune Dancă, pe ordinea de zi a Camerei se află două cereri de revocare din funcție a acestora, iar în aceste condiții Dragnea și Iordache nu mai pot prezida ședințele.

”În acest moment, atât Liviu Dragnea, cât și Florin Iordache au pe ordinea de zi, votată miercuri în ședința Camerei Deputaților, două cereri de revocare din funcții pe care le dețin în conducerea Camerei Deputaților. Această procedură trebuie finalizată cu un vot final în următoarea ședință de plen. Atât timp cât pe ordinea de zi vor fi aceste cereri de revocare (…), atât Liviu Dragnea, cât și Florin Iordache nu pot conduce ședințele Camerei Deputaților.

Miercuri a fost o ședință regulamentară pentru că a fost introdusă pe ordinea de zi o cerere de revocare a vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, care asigura, la acel moment, președinția ședinței de plen. Este articol al regulamentului Camerei Deputaților că în momentul în care există o astfel de cerere de revocare nu mai poate conduce ședința de plen persoana care face obiectul acelei cerereri de revocare. Automat, un alt vicepreședinte al Camerei Deputaților trebuie să preia conducerea ședinței, ceea ce s-a întâmplat. Este perfect statutar și în acord cu litera și spiritul regulamentului Camerei Deputaților.

Abuzul a fost al domnului Iordache care s-a legat pur și simplu de scaun și a refuzat să părăsească scanul de președinte al Camerei Deputaților și de a lăsa locul pentru a fi preluat în mod legitim de cel care, în mod legitim avea toate drepturile, respectiv vicepreședintele din partea PNL”, a spus Ionel Dancă.

Liberalul a explicat că boicotul înseamnă că deputații PNL nu vor participa la ședințele prezidate de Dragnea și Iordache.

”Vom boicota toate ședințe de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache pentru că ei, în acest moment, comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celor doi de la conducerea Camerei Deputaților.

Nu vom participa la ședințele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că până la discutarea și dezbaterea legii bugetului de stat și a legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcție”, a mai spus Ionel Dancă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)