Ionuț Moșteanu: Proiectul privind obligativitatea certificatului verde va trece la Camera Deputaților. USR va insista să intre în dezbatere imediat

Ionuț Moșteanu: Proiectul privind obligativitatea certificatului verde va trece la Camera Deputaților. USR va insista să intre în dezbatere imediat
Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, s-a arătat încrezător că proiectul privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, respins miercuri de Senat, va fi adoptat de Cameră.

USR va insista ca proiectul privind obligativitatea certificatului verde să intre imediat în dezbatere la Camera Deputaților, spune Ionuț Moșteanu

„Toţi senatorii USR prezenţi la vot au votat pentru introducerea certificatului verde. Colegii mei senatori au avut ceva probleme personale. Sunt doi sau trei care au lipsit. O să clarificăm acest lucru, o să avem această discuţie. Însă cu siguranţă, la Camera Deputaţilor – proiectul vine la Camera Deputaţilor – vom insista să intre în dezbatere imediat. Săptămâna viitoare va intra în dezbatere în comisii şi sperăm să dăm şi vot şi va trece. Vă spun că acest proiect va trece la Camera Deputaţilor”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, citat de Agerpres.

Senatul a respins, miercuri, proiectul privind obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru personalul din unități publice și private, cu 67 de voturi „pentru” adoptare, 60 „contra” și două abțineri.

Despre proiect a vorbit și Asztalos Csaba, președintele CNCD, într-o intervenție pe B1 TV, miercuri, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu. Potrivit oficialului, CNCD a ajuns la concluzia că măsurile propuse prin proiect nu sunt discriminatorii.

„Concluzia noastră este că măsurile propuse nu sunt discriminatorii. Am elaborat argumentele în acest sens. Este un punct de vedere consultativ. Pentru că până la urmă, dacă va trece o astfel de lege, Curtea Constituțională se va exprima dacă sunt sau nu discriminatorii, dar în analiza noastră, cu un vot, cu o opinie de 8 la 1, am ajuns la concluzia că nu sunt discriminatorii aceste propuneri”, a spus președintele CNCD.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident