Ionuț Simionca (PMP): Am conștiința împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat o lege care salvează vieți prin instalarea de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată

Ionuț Simionca (PMP): Am conștiința împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat o lege care salvează vieți prin instalarea de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată
Foto: ziardebistrita.ro

Deputatul PMP Ionuț Simionca a salutat aprobarea de către Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a proiectului său de lege prin care propune instalarea de bariere sau semibariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor internaționale sau naționale, reducând astfel riscul de producere a accidentelor rutiere, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

„Se împlinește un an de la cumplitul accident din Bistrița în care 5 tineri au murit într-o mașină strivită de tren. Patru erau frați, iar între aceștia o copilă avea 12 ani. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Am conștiința împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat încă o lege care salvează vieți”, a declarat deputatul PMP de Bistrița.

„După mai bine de nouă luni de la depunerea proiectului, am satisfacția că, prin completarea Ordonanței Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară vor fi mai sigure. Doresc să le mulțumesc tuturor celor peste 100 de colegi deputați și senatori din toate partidele și formațiunile reprezentate în Parlament pentru sprijinul permanent pe care mi l-au dat pe tot parcursul legislativ al acestei inițiative”, a declarat deputatul PMP.

Ionuț Simionca atrage atenția asupra faptului că, în România aproape 85 la sută din aceste treceri la nivel cu calea ferată sunt semnalizate prin indicatoare luminoase sau doar prin indicatoare rutiere.

„Prin această lege, operatorul feroviar va avea în responsabilitate curățarea vegetației de lângă trecerile la nivel de cale ferată în vederea creșterii vizibilității, termenul limită pentru finalizarea acestei acțiuni fiind 1 ianuarie 2019. În plus, tot operatorului feroviar îi revine obligația instalării, până la 1 ianuarie 2020, de bariere pe drumurile principale, unde și vitezele de deplasare sunt mari, contribuind activ la prevenirea accidentelor dintre autovehiculele rutiere și trenuri, care sunt adesea urmate de pierderi de vieți omenești”, a mai declarat deputatul PMP.

Ionuț Simionca se află la primul său mandat în Parlament și aceasta este a doua inițiativă legislativă pe care o urmărește și susține pe tot parcursul său până când este transformată în lege, după promulgarea așa-numitei Lege Colectiv (Legea nr. 28/2018), prin care spațiile publice cu destinația de comerț, cultură sau turism, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, sunt obligate să semnaleze lipsa autorizației printr-un panou de avertizare. Ambele proiecte vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)