Judecătoarea Aspazia Cojocaru, după ce a votat pentru invalidarea referendumului: "Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea"

Judecătoarea Aspazia Cojocaru, după ce a votat pentru invalidarea referendumului: "Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea"
Foto: botosaninews.ro

Update 15:50: Aspazia Cojocaru s-a arătat indignată de declarațiile colegului său de la CCR, Ion Predescu, care a spus, în urma deciziei Curții, că „am luptat și noi cât am putut.” Aceasta a fost nemulțumită și de expresia „înclinarea balanței,” folosită în presă pentru a descrie faptul că ea a fost cea care a votat pentru întoarcerea lui Băsescu, în ciuda așteptărilor.

Ce înseamna înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. Întrebaţi toţi studenţii mei. Unul singur dacă găsiţi să vă spună altceva, vă rog să mi-l arătaţi. Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă >?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!” a afirmat aceasta, conform Evenimentul Zilei.

Judecătorul Curții Constituționale Ion Predescu a confirmat că cea care a înclinat balanța în favoarea lui Traian Băsescu este Aspazia Cojocaru. Prin intermediul ei, s-a atins necesarul de șase voturi în favoarea revenirii lui Băsescu la Cotroceni.

Astfel, conform Gândul, cei șașe care au votat pentru invalidare au fost președintele CC, Augustin Zegrean, și judecătorii Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Puskás Valentin Zoltán  şi Aspazia Cojocaru.

De partea cealalată, cei trei care au votat pentru validare au fost Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader.

Anterior, Aspazia Cojocaru a afirmat că referendumul trebuia anulat, deoarece s-a bazat pe date false.

Marți, CCR a votat invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte, astfel că el se poate întoarce la Cotroceni.