Judecatoarea CCR Iulia Motoc: „Nu am de gând să-mi dau demisia!”

Judecatoarea CCR Iulia Motoc: „Nu am de gând să-mi dau demisia!”
Foto: epochtimes-romania.com

Judecatoarea Iulia Motoc de la Curtea Constituțională susţine că se exercită presiuni atât asupra ei, cât şi a Curţii, iar intimidările sunt din ce în ce mai agresive. Faptul este dovedit de informaţiile lansate în presă de anumite trusturi, potrivit cărora aceasta ar urma să-şi dea demisia.

Iulia Motoc nu intenţionează să-şi dea demisia, în ciuda presiunilor despre care vorbeşte că se fac asupra sa. Aceasta susţine că ştirile lansate de mai multe trusturi de presă privind potenţiala demisie, reprezentă tot o formă de presiune.

Nu am de gând să-mi dau demisia. S-au făcut multe presiuni asupra noastră, mai ales începând cu data de 27 iunie, când ne-am pronunţat asupra faptului că domnul Traian Băsescu va reprezenta România la summit-ul U.E. (…) Presiunile au continuat şi continuă. Cu toate acestea, eu aştept o decizie corectă a Curţii, dincolo de intimidările care sunt din ce în ce mai agresive.„, a declarat Iulia Motoc pentru România Liberă.

Reacţia judecătoarei de la CCR vine după ce Crin Antonescu a declarat la începutul lunii iulie că reprezentanţii Curţii Constituţionale sunt o ruşine, motiv pentru care ar urma să fie revocaţi din funcţie de către Parlament. 

În actuala ei componenţă, CCR este o ruşine. Mă refer la oameni. Vă pot argumenta asta prin câteva decizii atât de străvezii partizane şi probabil comandate pe care le-a dat Curtea. Cum să guvernezi o ţară când ţie îţi interzice Curtea Constituţională, un Zegrean (n.r. – preşedintele CCR), să te duci la Bruxelles? Când tu eşti prim-ministru, ai votul Parlamentului.„, a declarat Crin Antonescu.

Judecătorii CCR au sesizat, de altfel, presiunile politice făcute asupra Curţii, atât la Uniunea Europeană, cât şi la Comisia de la Veneţia.