Coldea l-a adus pe Dragnea lângă Iohannis împotriva lui Ponta. Udrea, dezvăluri bombă despre Coldea, Ghiță și Maior

Coldea l-a adus pe Dragnea lângă Iohannis împotriva lui Ponta. Udrea, dezvăluri bombă despre Coldea, Ghiță și Maior

Jurnalistul Ion Cristoiu a început să publice fragmente din jurnalul secret ținut de Elena Udrea pe care l-a primit chiar de la aceasta. În cele 8 pagini publicate apar dezvăluiri incredibile, multe dintre ele noi în spațiul public, despre evenimentele din interiorul SRI.

Mai mult, jurnalul arată cum Florian Coldea a reușit să obțină aliați pentru Klaus Iohannis în campania electorală împotriva lui Victor Ponta, chiar oameni extrem de apropriați de fostul premier în PSD: Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță.

„La un moment dat, aflînd că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Helving şi Petrache de la Ilfov la Coldea să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis şi că aceştia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil pînă la alegeri Iohannis, m-am dus să îi spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode.

Îi spusesem Preşedintelui, care insista să nu mă creadă.

L-am sunat pe Maior şi m-am dus la el. Nu i-am pomenit numele lui Coldea, dar i-am spus temerile mele: că ICCJ nu îl va declara incompatibil pe Iohannis, că acolo în sediu vin cei de la ACL să discute susţinerea pentru Iohannis şi că nu este în regulă. Părea puţin încurcat şi încerca să mă asigure că cei doi nu vin, că a venit Petrache pentru o speţă cu laudele, cu vreun an în urmă. Eu ştiam de la Rareş Bogdan că cei doi vin la Coldea, după care beau cafeaua cu el la Stejarii şi îi povestesc lui ce au vorbit. Maior insista să îmi spună că nu se întîmplă. Că la ICCJ o să văd că va fi soluţie de incompatibilitate pentru că de asta se ocupă Coldea!!!

Am crezut că evită să accepte că îl poate păcăli Coldea. Nu i-am spus iniţial Preşedintelui de vizită, era într-o vineri la ora 16.00. La cîteva zile l-am întîlnit la Preşedinte în birou. Mi-a spus că a verificat şi nu am dreptate cu vizitele şi mă ruga să îl cred că nu se întîlneşte cu aceia şi că nu îl susţine pe Iohannis. M-am uitat uluită la el! El credea că mă refer la el? Vorbisem degeaba!

Probabil că îi şi spusese lui Coldea despre discuţia cu mine! I-am răspuns că nu mă refeream la el, ci la adjunctul lui. Evident că m-a asigurat că nu ar face Coldea aşa ceva! Cînd i-am spus în ziua aceea de întîlnire, ştia deja de la Maior. Îl asiguraseră și pe Preşedinte că nu trebuie să am îngrijorări, nu se întîmplă ce cred eu.” (…)

„Răspunsul mi l-a dat, într-o discuţie relevantă, Ghiţă. Eram la sofa, el băuse mai mult. Îl chemasem să îi spun că mi se pare că nu este în regulă cu Coldea. Nu am apucat să o fac, mi-a spus el multe despre această situaţie. Mi-a spus că cei din SRI, de fapt, Coldea, mă urăște. George Maior, nu. De altfel, chiar ar fi singurul care mă simpatizează. Şi pentru că eu l-am tot susţinut cu ideea de a candida la Preşedinţie şi de a fi Premier. Dar şi pentru că el este un tip mai puţin diabolic. Chiar deloc. Este un om bun. L-am întrebat de ce mă urăşte Coldea? Mi-a răspuns un lucru uluitor pe care l-am repetat de atunci şi public. Pentru că am fost şi sunt o sursă alternativă de informaţii pentru Preşedinte. Adică Preşedintele, cel care se presupune că este un om informat, de fapt este dezinformat. Pentru că sursele de informaţii sînt cîteva şi bine controlate. Sistemul nu vrea ca Preşedintele să ştie alte lucruri decît cele pe care el le agreează. Or eu sînt o persoană bine conectată la toate mediile: la toate partidele, la oamenii de afaceri, la presă etc. Aflu multe, le spun Preşedintelui. Ce au ei de ascuns? Jocuri proprii, afaceri, implicarea în procese etc. De aici lupta cu mine, de 10 ani. Cum de nu m-am prins atît de mult timp? Am pus pe seama invidiilor feminine lucruri mult mai grave. Nu că nu ar fi şi femei indivioase în această încrengătură. Dar invidia unora a fost bonus peste strategia bine pusă la punct.”

„În lupta care se dă pentru cine să cîştige Preşedinţia, Coldea aduce de partea lui şi a lui Iohannis oameni noi. Cred că şi pe Ghiţă şi pe Dragnea. Actul de frondă la adresa lui Ponta poate fi justificat de orgoliul celor doi care s-au văzut puşi la punct public de Ponta, dar am auzit zvonuri că ar lucra şi cu Coldea. Pentru că amîndoi au dosare. Iar Coldea este şeful lui Kovesi. Chiar Ghiţă mi-a povestit că fratele lui a fost chemat la audieri. Și că l-a ameninţat pe Maior şi Coldea că îi împuşcă dacă îi mai fac şi lui ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele lui!”

„Deci am urmărit RTV și am constatat o schimbare de atitudine față de mine în ultimele două săptămîni. Pe linia lui Coldea de mesaje. Dar cred că i-a rămas loial totuşi lui Ponta. Iar acum, cînd pare că Ponta va cîştiga, cred că va rămîne lîngă el.

Ghiță are televiziunea RTV, pentru că Traian Băsescu l-a lăsat să o facă, pentru că aşa i-a zis Maior că este bine, în 2012. Eu m-am împotrivit, ştiind că va fi o televiziune pro Ponta. Acum am aflat că şi Coldea s-a opus. Presupun, din acelaşi motiv. RTV s-a transformat într-o televiziune împotriva lui Traian Băsescu. Iar Maior zice de mult că nu îl mai controlează pe Ghiţă!

Dragnea oricum i-ar lua locul lui Ponta oricînd. Deci să joace și cu cu Coldea nu strică.

Am aflat că a fost chemat la audieri Ilie S’rbu. În plină campanie electorală. Dar nu au avut curaj chiar să îl pună sub acuzare. Am presupus, dar totuși, l-am întrebat pe Maior, la Cotroceni, dacă știa. Mi-a spus că nu a aflat în dimineața aceea. Era vag amuzat! L-am întrebat dacă i se pare normal să nu știe. Mi-a spus că procurorii sînt independenți. Am insistat întrebînd dacă Coldea știa. A trebuit să recunoască că știa.”

„Tot Ghiţă mi-a spus că ei nu au vrut ca eu să candidez. Dar că el şi-a asumat să nu vină să îmi spună, ci să meargă alături de mine pe un plan pe care îl gîndisem cu un an înainte. Să intru eu cu Ponta în turul 2. Sigur în vara lui 2013 le-a spus acest plan, aşa cum le-a spus şi Oprea. L-am auzit invocat de multe ori ca argument împotriva mea aşa-zisa înţelegere Udrea-Ponta, la acoperiții din presă.

Oprea venise și cu Planul Ponta președinte, el la SRI, Maior la Guvern. Sigur l-a enervat tare pe Coldea acest plan. Ca urmare, după ce a văzut că Oprea insistă i-a făcut niște dosare penale, Și Oprea s-a potolit. Ba chiar zice că este bine că Ponta se va lupta cu Iohannis în turul doi. Așa funcționează lucrurile. Totul se poate obține cu amenințarea dosarelor.”

„Andronic îmi spunea ieri că a vorbit cu Ghiţă care i-a spus că este periculos ce se întîmplă. «Coldea vrea putere egală». Egală cu a cui? Cu a Preşedintelui. Desigur. Adică putere totală. Ghiţă îl susţine totuşi pe Ponta. Nu am înţeles de ce totuşi a trecut şi de partea lui Coldea împotriva mea în ultima săptămînă. Cînd a apărut scandalul firmei din Polonia care furnizează softul pentru alegeri împreună cu SIVECO, ASEECO SEE, i-am zis Preşedintelui care i-a spus lui Guşă că este firma lui Ghiţă. Îmi povestise Ghiță că s-a lansat pe piaţa din Polonia, pentru că în Rom’nia era deja periculos. Aceasta îmi spusese cu cîteva luni în urmă.

Tapalagă, altfel un acoperit, care mă atacase rău cu Sorina Matei și alții la începutul campaniei că sînt aliată cu Ponta și fac combinații cu Ghiță, în loc să crească scandalul softului pentru alegeri m-a acuzat că eu i-am spus lui Gușă de Ghiță! Aici nu înțeleg ce se întîmplă. Poate că înțelegerea dintre Coldea şi Ghiţă din ultimul timp să îl fi făcut pe Tapalagă să-l apere pe Sebi. Gușă mi-a spus că Rareş Bogdan l-a chemat pe Tapalagă în noapte dinaintea alegerilor la Realitatea, să îl întrebe de ce atacă postul și pe el însuși , în loc să susțină scandalul softului, care este împotriva lui Ponta. Zice că Tapalagă spunea întruna «aşa trebuie să fac».

Vorbind seara cu Alin, mi-a spus că l-a rugat pe cel de la RAPPS să vorbească cu Ghiţă să nu mai facă atîtea emisiuni cu Dorin Cocoş. Ghiţă i-a spus că el nu mai controlează postul şi că aşa îi spune Coldea să facă! Bineînţeles că bănuiam că de aceea sînt emisiuni în care sînt tocată pe acest subiect, unde nu am nici o legătură. ”

„Zilele trecute, RTV pornise o companie cum se va duce Băsescu pe la DNA după ce nu va mai fi Preşedinte. Eram la Cotroceni. Preşedintele s-a enervat atît de tare încît l-a sunat pe Coldea! Nu se mai întîmplase. De obicei îl suna pe Maior pentru Ghiţă. L-a ameninţat că dacă nu-l oprește va spune a doua zi că Ghiţă este sau a fost (cred că l-a corectat cumva Coldea) acoperitul SRI. Cînd am vorbit sîmbătă cu Preşedintele, am verificat dacă RTV se oprise. Da, se oprise, mi-a spus satisfăcut Preşedintele! De ce o fi satisfăcut? Aceasta arăta că RTV este la mîna lui Coldea şi, după ce nu va mai fi Preşedinte şi nu va mai avea pîrghia demiterii, îl va face praf la RTV. Coldea îi tot spunea că Ghiţă nu mai răspunde la comenzi. Serios? Un om cu atîtea dosare cît are el? Cine să îl creadă pe Coldea? Poate doar Maior și Traian Băsescu. Dar uite că a avut pîrghii să îl oprească pe Ghiță. De ce cînd vrea, cînd se teme, Coldea îl poate struni pe Ghiță? Eu zic că tot timpul. Ghiţă este o lichea care are face orice să-i fie bine. Ca mulţi alţii de altfel. ”

„Înainte de sărbători a venit Alin la mine şi mi-a spus că l-a căutat Ghiţă, care i-a transmis că a fost trimis de Coldea să îi zică că totul va fi bine. Că Dorin va ieşi în ianuarie, că şi Dorin trebuie să înţeleagă situaţia, că de fapt Stelu și Bica au fost ţintele şi că are voie de la Coldea să îl viziteze în lunea care urma, adică pe 22 decembrie.

Alin i-a reproşat tot, arestarea lui Dorin, presiunea pe el însuşi, încercarea de a-l acuza de ceva etc.

I-a argumentat cu faptul că adversarii lui Dorin îl au avocat pe omul lui Coldea, celebru necunoscut Dan. Ghiţă i-a spus să nu mai zică nimănui acest lucru. Alin i-a adus aminte de banii pe care i-a dat Dorin atît lui, la RTV, cît şi lui D’ncu, la cererea lui Coldea.

Ghiță a pretextat că pleacă din Bucureşti şi nu s-a mai dus la Dorin, dar l-a verificat Alin şi era aici. Eu cred că totul a avut loc ca urmare a discuţiei pe care am purtat-o cu Maior în biroul Preşedintelui, pe 19 decembrie. I-am spus direct că nu este normal să mă urmărească şi să îl aresteze pe Dorin în condiţiile în care a împărţit banii cu ei, sau aşa cum au zis ei. A fost şocat. Nu se aştepta. Nu înţelegea ce fac, de ce spun aceste lucruri, că trebuie să își asume şi că este incorect ce face Coldea.”

Ultima oră
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)