Kelemen Hunor: ”Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat”

Kelemen Hunor: ”Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, după ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, informează Agerpres. Kelemen a votat la secția organizată în incinta primăriei din comuna sa natală, Cârța.

„Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde, încet-încet, dincolo de creșterea economică, fiecare vom găsi posibilitatea de atinge dezideratele și scopurile în viața personală, în viața de familie și toți la un loc”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a precizat că viitorul președinte trebuie să fie „un om echilibrat, extrem de bine pregătit, care să construiască și care să respecte limitele Constituției”. Întrebat dacă a găsit aceste calități la candidații rămași în cursă, Kelemen Hunor a răspuns: „Nimeni nu este perfect”.

Liderul UDMR a mai declarat că este este de părere că România va avea, în anii ce vin, o creștere economică substanțială.

„Eu cred că România, în anii care urmează, cu un efort substanțial poate să fie în regiune o țară care va avea creștere economică mai mare decât cea preconizată și avem nevoie de un președinte care are capacitatea de a crea consens în teme majore, în teme importante pentru societatea românească și eu aici aș enumera câteva: educație, infrastructură rutieră și feroviară, agricultură, sănătate și drepturile minorităților naționale, acele garanții instituționale care înseamnă și păstrarea identității naționale. Pentru aceste lucruri am votat”, a afirmat Kelemen.

Liderul UDMR a adăugat că fiecare cetățean are posibilitatea de a influența deciziile, iar mesajul său pentru maghiari este acela de a vota după convingerile proprii.

„Eu am spus că fiecare om care are drept de vot, influențează deciziile și are posibilitatea de a influența deciziile — și maghiarii, și românii, și țiganii, și sârbii, toți — fiecare să voteze după convingerile proprii și acest lucru spun și astăzi, în ziua votului”, a încheiat Kelemen Hunor.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)