Kelemen Hunor: Kovesi trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează

Kelemen Hunor: Kovesi trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează
Foto: Inquam Photos

Cred că Laura Codruța Kovesi trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

”Doamna Kovesi cred că trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează, asta cred eu. Fiindcă a fost plasată de Parlament pe primul loc şi dacă mergi pe această idee atunci trebuie să fie acolo. Eu cred că dacă a ajuns până la această fază e bine să meargă acolo şi dacă are această expertiză, dacă ei au zis că e bine după audieri, după vot, eu nu am nimic împotrivă”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Digi24.

Pe de altă parte, el nu vede cu ochi buni implicarea parlamentelor în procedurile de numire a șefilor de parchete: ”Îmi e greu să mă pronunţ în această chestiune, să intru în foarte, foarte multe detalii fiindcă eu sunt pentru neimplicarea parlamentelor, indiferent că e naţional, european în numirile şefilor de parchete. Nu sunt pentru. De aceea, mi-e greu să mă pronunţ. Dacă spun că nu e bine, atunci o să spună lumea că nu vrei pe Kovesi nu ştiu unde. Nu mă interesează până la urmă, fiindcă e o carieră profesională, e o instituţie europeană care încă nu funcţionează, va funcţiona probabil începând de anul viitor, ea s-a prezentat, oamenii au votat că astea sunt treburile acolo, să meargă”.