Kelemen Hunor: Nu putem accepta ca maghiarii să fie considerați vinovați pentru rezultatul referendumului

Kelemen Hunor: Nu putem accepta ca maghiarii să fie considerați vinovați pentru rezultatul referendumului

UDMR respinge orice speculaţie privind rolul comunităţii maghiare la acest vot şi nu poate accepta ca maghiarii să fie declaraţi vinovaţi pentru acest referendum, care nu are încă un rezultat final. Este poziţia transmisă de şeful formaţiunii, Kelemen Hunor, la puţin timp după închiderea urnelor.

Kelemen Hunor a explicat prezenţa scăzută în secuime prin faptul că electoratul UDMR are un interes direct mai degrabă doar pentru candidaţii proprii ai formaţiunii.

„Așa cum am văzut, nimeni nu poate să spună că a câștigat, nici cei care au fost la vot, nici cei care au rămas acasă. Trebuie sa resping categoric orice speculație privind rolul comunității maghiare la acest vot fiindcă nu putem accepta să fie declarați maghiarii pentru acest rezultat care nu e încă final, așa cum se cunoaște în secuime , o prezentă scăzută, ceea ce noi știam de la bun început”, a spus Hunor.

Cheia pentru evitarea conflictelor politice este o nouă Constituţie, susţine liderul UDMR.

„Interesul nostru este să pregătim pentru alegeri parlamentare și să ne gandim la amendarea Contituției, la o nouă Constituție până la urmă. Pentru coabitare trebuie să găsim o Constituție foarte bine pusă la punct”, a mai spus Kelemen Hunor.

Hunor: Maghiarii nu sunt vinovați pentru rezultatul referendumului

Embed: " />