Kelemen Hunor: Votăm împotriva guvernului Ponta, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură (VIDEO)

Kelemen Hunor: Votăm împotriva guvernului Ponta, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură (VIDEO)
Foto: B1 TV

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR va vota marți împotriva guvernului Victor Ponta, dar nu ca urmare a textului moțiunii de cenzură, care este greșit.

”Recomandarea în grup adoptată cu majoritate a fost să votăm împotriva guvernului, dar nu e un vot pentru textul moțiunii. E greu de subliniat, dar vom face această separare. Vom avea o poziție nuanțată, nu foarte brutală. E nevoie de nuanțe. Votăm împotriva guvernului, dar nu pentru textul moțiunii”, a declarat liderul UDMR.

”Ne nemulțumesc acuzațile aduse premierului în Parlament. Nu se poate vota în legătură cu un astfel de subiect. E treaba judecătorilor. Instituția moțiunii e una politică, contra guvernului  și a premierului și e un precedent pericos și pentru fapte presupuse care nu au legătură cu funcția de premier. Ar fi o greșeală să spunem că acest text poate fi susținut. Acesta era motivul pentru care colegii noștri nu au semnat moțiunea săptămâna trecută. Noi ne aflăm în băncile opoziției, iar acesta este un alt argument”, a continuat Kelemen Hunor.

”Mandat imperativ nu există, dar regulamentele grupurilor reunite ne indică într-un articol că un vot majoritar e obligatoriu pentru membrii. Sunt convins că membrii grupurilor noastre fac ce am discutat. Soarta guvernului nu stă în voturile noastre din păcate, nici măcar în voturile opoziței., e doar o chestiune matematică”, a mai adăugat Hunor.

K. Hunor: Votăm împotriva guvernului, dar nu pentru textul moțiunii de cenzură

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele