Klaus Iohannis: BEC a reconfirmat că se pot înființa secții de votare suplimentare în dispora (VIDEO)

Klaus Iohannis: BEC a reconfirmat că se pot înființa secții de votare suplimentare în dispora (VIDEO)
Foto: B1 TV

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, Biroul Electoral Central a confirmat că se poate mări numărul secțiilor de votare din străinătate, dar că autoritățile române nu au făcut vreo cerere în acest sens.

”BEC a reconfirmat că se pot înființa secții de votare suplimentare în dispora, dacă se dorește acest lucru. Domule Ponta chemați-l pe ministrul de Externe, băgați-l în viteză, să rezolve problema votului din diaspora.”, a spus prezidențiabilul ACL.

Totoată, Iohannis a declarat că are informații despre posibilitatea organizării de noi secții și de la presoane din Germania.

”Am primit un sms, de la cineva din Germania, domnul Bernd Fabritius. El spune că este suficientă o solicitare și, cu sprijin logistic din partea autorităților locale, se pot organiza secții suplimentare. Ministerul de Externe din Berlin a informat în legătură cu această posibilitate, dar nu s-a solicitat nimic. Am confirmări din partea unor primării din Germania că până duminică pot face orice este posibil ca să se organizeze secții suplimentare.”, a adăugat Iohannis.

Liderul PNL a mai afirmat că nu crede că va mai exista vreo confruntare între el și contracandidatul său, Victor Ponta și că la dezbaterea de miercuri, de pe B1 TV, a evitat să îl privească pe acesta în ochi pentru că lui nu avea să îi transmită un mesaj.

”Eu nu m-am dus acolo să-l văd pe Ponta, ci ca să dau posibilitatea alegătorilor să vadă care este viziunea mea. Eu nu am nimic de spus domnului Ponta. Nu cred că va mai fi o confruntare între mine și dl Ponta.”, a mai precizat Iohannis.

Iohannis: BEC a reconfirmat că se pot înființa secții suplimentare în dispora