Klaus Iohannis, de Ziua Marinei Române: În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța Nord-Atlantică (VIDEO)

Klaus Iohannis, de Ziua Marinei Române: În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța Nord-Atlantică (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

În câteva luni, România a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța-Nord Atlantică, a declarat președintele Klaus Iohannis, luni, în Portul Constanța, în alocuțiunea susținută de Ziua Marinei Române.

Klaus Iohannis: „Marea Neagră este considerată, astăzi, o zonă de interes strategic pentru securitatea euro-atlantică”

Marea Neagră, a spus Președintele României, este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru securitatea euro-atlantică.

„Ne aflăm pe țărmul Mării Negre, la numai câteva sute de kilometri distanță de războiul nedrept, brutal, declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, un conflict armat pe care mulți nu îl mai credeau posibil în Europa vremurilor noastre. În ultimii ani, am acționat constant și decisiv pentru ca regiunea Mării Negre să fie recunoscută drept una de interes major pentru comunitatea euro-atlantică, pe măsura importanței sale geostrategice de hotar al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene”, a afirmat șeful statului.

„Iată că Marea Neagră este considerată, astăzi, o zonă de interes strategic pentru securitatea euro-atlantică, așa cum am afirmat răspicat, împreună cu ceilalți aliați, în Conceptul Strategic al NATO, pe care l-am aprobat la Summitul istoric recent desfășurat la Madrid. O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a întregii regiuni în care ne aflăm, ci și prezența celor peste 5.000 de militari aliați în România. În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța Nord-Atlantică”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Prin abilitățile comune desfășurate de militarii români și aliați, aici, la Marea Neagră, sub comanda NATO, transpunem în practică angajamentul nostru ferm de a ne apăra reciproc și de a apăra împreună valorile democratice care ne unesc”, a mai spus el.

„Profit de această ocazie pentru a sublinia, din nou, aprecierea României pentru prezența în țara noastră a militarilor din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania, Țările de Jos. Găzduim, așadar, o paletă largă de structuri ale Alianței, de la unitatea pentru integrarea forțelor aliate și Grupul de Luptă NATO recent înființat, având Franța ca națiune-cadru, la Brigada Multinațională de la Craiova și comandamentele multinaționale de nivel divizie și corp de la București și Sibiu”, a continuat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe