Klaus Iohannis, despre coaliția PSD-PNL: „Pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine”

Klaus Iohannis, despre coaliția PSD-PNL: Pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a apreciat în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni activitatea coaliției PSD-PNL. Acesta a precizat că Guvernul a reșit să rezolve deja foarte multe probleme în contextul mai multor crize:

“Este o coaliție care, după părerea mea, a fost destul de greu acceptată, dar, pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat și Guvernul lucrează bine. Sub linie, acum, după câteva luni de când funcționează coaliția și Guvernul instalat de coaliție, pot să spun că și-au făcut treaba bine, s-au implicat și au rezolvat multe probleme. Evident că multe probleme sunt încă de rezolvat în viitor, dar semnele sunt bune”.

Pe de altă parte, întrebat despre eliminarea cotei unice, cerută de PSD în coaliție, Klaus Iohannis a spus că nuc rede că acest lucru va fi posibil în mandatul său:

Aceste schimbări nu se pot produce în termen scurt, nici nu este de dorit să se producă în termen scurt. Este, sigur, o preocupare constantă a politicienilor să discute despre impozite și taxe, fiindcă dă bine la televizor, însă nu trebuie să dea bine la televizor, trebuie să dea bine în practică, să fie corect și să aducă bani la bugetul statului. Și schimbările prea frecvente la codul fiscal le-am criticat în repetate rânduri, fiindcă dacă se fac modificări prea rapide, care nu sunt bine pregătite, rezultatul nu este deloc bun, dimpotrivă, apar noi și noi sincope, apar excepții și, în loc să funcționeze mai bine sistemul și să se colecteze mai bine impozitele și taxele. Rezultatul unor frecvente schimbări este exact opusul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe