Klaus Iohannis, despre lupta pentru conducerea PNL: „O astfel de competiție nu se poate face cu ușile închise” / „Guvernarea nu a suferit din motiv de campania PNL”

Klaus Iohannis, despre lupta pentru conducerea PNL: O astfel de competiție nu se poate face cu ușile închise / Guvernarea nu a suferit din motiv de campania PNL
Klaus Iohannis, participând la o ședință a Guvernului Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu are informații potrivit cărora în lupta internă pentru conducerea PNL sunt implicate serviciile sau forțe externe:

“Eu nu am astfel de semnale. Pot să vă spun că pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Dacă aș avea semnale că există așa ceva, aș fi intervenit de mult. Lupta este una internă pentru voturi în PNL și o competiție politică îi face pe cei implicați să caute explicațiis enzaționale și cam așa putem să interpretăm, mai mult nu e”, a precizat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus, referitor la conflictele dinPNL că le privește “ca pe o campanie politică, cu anumite accente mai stridente, dar în esență așa se desfășoară  o campanie electorală, cu acuzații la adresa competitorilor, cu acuzații la adresa celeilalte echipe. Guvernarea nu a suferit din motiv de campania PNL. Se vede că țara merge bine, economia crește, pandemia este sub control, zonele naturale sunt protejate”.

Șeful Statului a mai precizat că o competiție politică precum cea pentru conducerea PNL nu se poate desfășura cu ușile închise:

“Cum se desfășoară campania în partid, este treaba partidului și chiar dacă aș avea o opinie n-aș spune-o public. În  momentul în care apar mai mulți competitori apare competiția de tip campanie electorală. Nu și-au depus încă moțiunile, dacă vom avea unu sau mai mulți competitori vom vedea. Asta este clar treaba partidului. O astfel de competiție nu se poate desfășura în spatele ușilor închise. Iar cu fisura partidului este o oveste veche. Și când am candidat eu s-a spus că se rupe partidul, dimpotrivă, am dus două partide împreună și lucrurile au mers mai departe”.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc