Klaus Iohannis, despre procesul cu ANI: Nu îmi fac probleme. Am mai avut procese cu ANI și le-am câștigat pe toate

Klaus Iohannis, despre procesul cu ANI: Nu îmi fac probleme. Am mai avut procese cu ANI și le-am câștigat pe toate

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, despre procesul său cu ANI, care îl acuză de incompatibilitate, arătând că nu are emoții în ceea ce privește decizia pe care urmează să o ia Înalta Curte.

„Am depus o întâmpinare, un punct de vedere faţă de ce a cerut ÎCCJ. Nu sunt în incompatibilitate. Instanţa a anulat raportul ANI şi ANI a făcut recurs. Nu am nicio emoție. Nu sunt în incompatibilitate, am spus-o din capul locului. Nu-mi fac niciun fel de probleme. Am mai avut procese cu ANI, le-am câștigat pe toate. Nu există niciun motiv plus. Nu este o speță penală, să nu confundăm lucrurile. Spețele cu ANI sunt administrative, dar și pe acestea le voi câștiga”, a afirmat președintele PNL.

„Am încredere că se va judeca absolut normal. Înalta Curte nu va judeca pe fond, va verifica dacă s-a respectat procedura și dacă sunt dovezi noi. Nu există niciun fel de dovadă nouă”, a mai spus Klaus Iohannis.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deținea simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apa Canal SA și SC Piete SA.

Iohannis: Nu am emoții pentru procesul cu ANI