Klaus Iohannis, după ședința ACL: Sunt foarte optimist, convins că voi câștiga turul 2 al prezidențialelor (VIDEO)

Klaus Iohannis, după ședința ACL: Sunt foarte optimist, convins că voi câștiga turul 2 al prezidențialelor (VIDEO)

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, după întâlnirea liderilor ACL, că a fost o primă ședință de analiză și strategie, arătându-se convins că va câștiga turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Am avut o primă ședință de analiză și strategie. Sunt foarte optimist, sunt convins că voi câștiga turul 2 al prezidențialelor. Suntem mulțumiți, este un rezultat bun pentru noi, știm ce avem de făcut. Am pregătit programul următoarelor zile, ne-am propus acest scor și l-am atins. Cred că ici colo trebuie îmbunătățit rezultatul”, a declarat Iohannis.

Întrebat de jurnaliști cum comentează scandalul votului din diaspora, liberalul a spus: „Bine ziceți, era să uit”.

„A fost o bătaie de joc cu diaspora și trebuie făcută o analiză foarte clar pentru că nu putem să tratăm în acest fel oamenii de afară. Oamenii s-au dus în număr mare, bătaia de joc trebuie să înceteze odată pentru totdeauna. Am avut o inițiativă pentru votul prin corespondență, dar PSD-ul s-a temut. Dacă toți români ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur”, a mai spus Klaus Iohannis.

BEC a anunţat că, pentru românii din străinătate, s-a stabilit ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale să se suplimenteze cabinele de vot şi nu este permisă suplimentarea secţiilor. 

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate şi a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe Titus Corlăţean și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

BEC a invitat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, marți la ora 12:00, la o întâlnire cu membrii Biroului, la sediul acestuia, pentru remedierea disfuncţionalităţilor sesizate în cadrul secțiilor de votare din străinătate.

Klaus Iohannis: Sunt convins că voi câștiga turul II