Klaus Iohannis, în conferința cu președintele Palestinei: România dorește dezvoltarea domeniilor de cooperare de interes comun / Pacea în Orientul Mijlociu, o prioritate. Soluția celor două state, unica variantă viabilă (VIDEO)

Klaus Iohannis, în conferința cu președintele Palestinei: România dorește dezvoltarea domeniilor de cooperare de interes comun / Pacea în Orientul Mijlociu, o prioritate. Soluția celor două state, unica variantă viabilă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis susține că i-a transmis omologului palestinian, Mahmoud Abbas, „întregul sprijin al României pentru rezolvarea justă și durabilă a conflictului palestiniano-israelian, prin negocieri directe care să conducă implementarea soluției celor două state, care să coexiste în pace și securitate”.

Ce a declarat Klaus Iohannis în conferința comună cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas

Președintele României spune că prezența lui Mahmoud Abbas în țara noastră confirmă relațiile bilaterale foarte bune.

„Prezența domniei sale în România stă mărturie foarte bunelor relații dintre țările noastre, fundamentate pe legături istorice și umane solide. România are o lungă tradiție de sprijin pentru Palestina. Am avut contribuții solide de-a lungul timpului la întărirea capacității instituționale a Palestinei, inclusiv prin formarea în România a sute de experți care au influențat principalele domenii ale vieții sociale și economie palestiniene. România dorește dezvoltarea și aprofundarea tuturor domeniilor de cooperare de interes comun”, a declarat șeful statului român.

Educația rămâne un domeniu prioritar pentru România și Palestina, a precizat președintele Klaus Iohannis.

„Am discutat astăzi despre rezultatele proiectelor noastre de până acum și despre noile oportunități pe care le putem identifica. Educația rămâne un domeniu prioritar atât pentru România, cât și pentru Palestina. Împărtășim viziunea privind valoarea investiției în resursele umane, cu impact concret pe termen lung. În acest sens, autoritățile române au decis creșterea numărului de burse universitare acordate cetățenilor palestinieni (…). Astăzi va fi semnat, la sediul Guvernului României, noul program bilateral în domeniul educației”, a adăugat el.

„De asemenea, tot astăzi va fi semnat un alt document de importanță deosebită pentru ambele părți. Este vorba despre acordul între cele două guverne privind cooperarea în prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului și a altor infracțiuni”, a continuat Klaus Iohannis.

România sprijină rezolvarea justă și durabilă a conflictului palestiniano-israelian.

„L-am asigurat, totodată, pe domnul președinte că realizarea păcii în Orientul Mijlociu rămâne o prioritate pe agenda noastră externă. Am transmis întregul sprijin al României pentru rezolvarea justă și durabilă a conflictului palestiniano-israelian, prin negocieri directe care să conducă implementarea soluției celor două state, care să coexiste în pace și securitate. Această formulă este unica variantă viabilă și capabilă să garanteze îndeplinirea aspirațiilor popoarelor celor două părți și respectarea dreptului internațional”, a mai spus Președintele României.

Urmăriți B1TV.ro și pe